kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5104
EURO
34,9320
STERLIN
40,7232
BITCOIN
$64.157
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Meghan Markle ve Prens Harry çifti drone ile taciz ediliyor

Meghan Markle ve Prens Harry çifti drone ile taciz ediliyor
29.05.2020
0
A+
A-

Kraliyet görevlerini bıraktıktan sonra Los Angeles’ta gözlerden uzak yaşamak isteyen Meghan Markle ve Prens Harry’nin başı, evlerinin üstünde dolaştırılan drone’larla dertte. Çift, drone tacizi için defalarca şikayetçi oldu.

Kraliyet görevlerini bırakıp oğulları Archie ile birlikte gözlerden uzak bir hayat yaşamak isteyen ve ABD’nin Los Angeles şehrine taşınan Meghan Markle ve Prens Harry çifti, bekledikleri gibi ‘özel’ bir hayat yaşayamıyor.

EVİN 6 METRE ÜSTÜNDE DRONE’LAR

38 yaşındaki Meghan Markle ile 35 yaşındaki Prens Harry’nin başı, drone’larla evlerini gözetlemeye çalışmalarıyla dertte. The Daily Beast’in haberine göre çift, evlerinin üstünde, hayatlarını görüntüleme amacıyla dolaştırılan drone’ları polise şikayet etti.

Sussex çifti, drone’ların evlerinin 6 metre yakınına kadar alçalarak kendilerini taciz ettiğini belirtti.

Los Angeles’a taşınmalarından bu yana drone tacizlerinden kurtulamayan kraliyet çiftinin 9, 19, 20, 21 ve 25 Mayıs tarihlerinde drone şikayetlerinin rapor edildiği belirtildi.

Bir kaynak, “Fotoğrafçılar tarafından takip edildiklerini düşünüyorlar ama her şey olabilir. Meghan evlenirken ırkçı tehditler almıştı. Dolayısıyla şimdi de bir terör tehdidi onlar için oldukça gerçekçi. Ancak bunun ötesinde oğlunuzla oynamaya çalışırken drone’ların başınızın 6 metre üstünde vızıldamasını ister miydiniz?” diye konuştu.

BULVAR MEDYASINA SAVAŞ

Sussex çifti, uzun süredir paparazzilerle ve bulvar medyasıyla mücadele içinde. Nisan ayında, aralarında Daily Mail, Daily Mirror, The Sun ve Daily Express gibi yayınların yer aldığı dört İngiliz medya kuruluşuna konuşmama kararı almış, basın özgürlüğünü savunduklarını ancak yalan haberlerden şikayetçi olduklarını belirterek, ‘sıfır katılım’ politikası kararıyla ‘eleştiriden kaçınmayı’ amaçlamadıklarını ileri sürmüşlerdi.

YALAN HABER DAVASI

Meghan Markle, Kasım 2019’da kendisi hakkında yalan haber yaptıkları gerekçesiyle İngiliz bulvar basınına dava açmıştı. Sussex Düşesi’nin avukatları, İngiliz DMG Media şirketini, Markle hakkında olumsuz imaj oluşmasına yol açan, “gerçek olmayan haberler yayımlamakla” suçlamıştı. Bu haberler arasında Markle’ın Windsor’daki evine 6500 dolarlık bakır küvet, 650 bin dolarlık ses yalıtımı, bir yoga stüdyosu, bir tenis kortu ve misafir evi yaptırdığı iddiaları vardı. Markle’ın avukatlarının mahkemeye sunduğu belgelerle, haberde bahsi geçen malzemelerin hiçbirinin alınmadığı ve söylenenlerin tamamen yalan olduğu belirtilmişti.

Belgeler ayrıca medya şirketini, Markle’ın onayı olmadan, babasına yazdığı özel bir mektubu basmasıyla, “Düşes’in babasıyla olan ilişkisinin kasıtlı olarak yanlış bir resmini göstermekle” suçlamıştı. İngiliz Daily Mail gazetesinin pazar edisyonu Mail on Sunday gazetesi, 10 Şubat 2019 tarihli nüshasında, Meghan Markle’ın, babası Thomas Markle’a el yazısıyla kaleme aldığı mektubu yayımlamıştı. Haberde Thomas Markle’a cümle cümle yorumlatılan ve cevaplatılan mektupta, Meghan Markle, babasından magazin dergilerine ve gazetelerine malzeme vermemesini istiyordu. Sussex Düşesi, babasının gazete ve dergilere verdiği beyanatlarında kendisine verdiği acıdan şikayet ediyordu.

“KARIM BASININ SON KURBANLARINDAN”

Prens Harry Ekim 2019’da yaptığı açıklamada, “Maalesef karım, sonuçlarını hiç düşünmeden bireylere karşı kampanya yürüten İngiliz bulvar basınının son kurbanlarından biri oldu. (Karıma karşı medyada) Gebeliği ve yeni doğan oğlumuzun yetişmesi boyunca son bir yılda tırmanışa geçen acımasız bir kampanya var. Bu pervasız propagandanın, özellikle de bilinçli olarak yanlış ve kötü niyetli olduğunda, insani bir bedeli var” değerlendirmesinde bulunmuştu. Öte yandan Prens Harry de News UK ve MGN medya şirketlerine telefonundaki sesli mesajları yayınlamasından dolayı dava açmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.