kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5843
EURO
34,9071
STERLIN
40,6245
BITCOIN
$66.767
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türk müdürden parkta uyuşturucu satanlara özel alan

Türk müdürden parkta uyuşturucu satanlara özel alan
10.05.2019
0
A+
A-

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg’deki bir parkta, uyuşturucu alışverişi için özel alanlar ayrılması, ülkede üst düzey bir tartışmayı başlattı.

Görlitzer isimli parkın müdürü Cengiz Demirci, bu kararı uyuşturucu satıcılarının ailelerden ve yürüyüşe çıkanlardan uzak durmalarını sağlamak için aldıklarını söyledi.

Demirci, RBB radyosuna yaptığı açıklamada, uyuşturucu satışlarının sadece pembe çizgilerle belirlenmiş alanlarda yapılabileceğini belirterek “Bu kararı tamamen pratik nedenlerle aldık. Uyuşturucu satışını yasallaştırıyor değiliz.” dedi.

Park müdürü Cengiz Demirci

Cengiz Demirci, aldığı kararı, “Amacımız, uyuşturucu satıcılarından korkanları yeniden parka çekebilmek” şeklinde açıkladı.

Ancak bu karar, hem Berlin Belediyesi yetkilileri hem de federal makamlar tarafından kınandı.

Ülkede uyuşturucu ile mücadelenin en önde gelen isimlerinden olan, 63 yaşındaki siyasetçi Marlene Mortler, pembe bölgelerle uyuşturucu satıcılarına fiilen “ticaret ruhsatı” verildiğini savundu.

Sağlık Bakanlığı’nın narkotik uyuşturucularla mücadele eden biriminin yöneticisi olan Mortler, “Eğer bu doğru ise anayasal devletin teslimiyeti anlamına gelir” dedi.

Berlin eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Geisel de, Demirci’nin fikrini diğer parklarda uygulamayacaklarını belirterek “Polis, Görlitzer parkı dahil her yerde uyuşturucu satıcılarıyla mücadele edecek” dedi.

“UYUŞTURUCU TRAFİĞİ AZALIR”

‘The Local’ adlı haber sitesine göre uyuşturucu satıcıları parktaki “pembe bölge” sınırlamasına riayet etmiyor.

Ancak Cengiz Demirci, sık sık rakip uyuşturucu satıcıları arasında kavgaların çıktığı parkta anti-sosyal davranışları önlemek için deneme amaçlı bu uygulamadan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Parktaki uyuşturucu satıcılarının büyük bölümünün Batı Afrika kökenli kişiler olduğunu vurgulayan Demirci, bu kişilere sığınma başvuruları sonuçlanıncaya kadar çalışma hakkı verilmediğine dikkat çekerek “Bu kişiler yasal olarak çalışabilse parktaki uyuşturucu trafiği yüzde 90 azalır.” görüşünü savundu.

Demirci’nin işvereni konumundaki Friedrichshain-Kreuzberg belediyesinin sözcüsü, parkla ilgili çözümler üretmenin park müdürünün sorumluluğunda olduğunu ancak Demirci’nin bu kararı alırken kendilerine danışmadığını söyledi.

Sözcü, kararın ilgili komisyonlarda ele alınacağını belirtti.

Berlin Temsilciler Meclisi’nde Friedrichshain-Kreuzberg’i temsil eden Kurt Wansner, Demirci’ye sert tepki göstererek “Görlitzer Parkı’nda uyuşturucu satışı ve tüketimini özendirmek saçma ve kabul edilemez. Parkta oluşturulan özel alanlar, uyuşturucuyla mücadele çabalarımızı baltalıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.