kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
STERLIN
40,4693
BITCOIN
$64.162
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Barcelona’da 13 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

İspanya’nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürdü.

Barcelona’da 13 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi
17.08.2017
0
A+
A-

İspanya’nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürdü. 13 kişinin öldüğü saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üstlendi.

IŞİD, Amaq adlı yayın organı üzerinden saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada saldırının “İslam Devleti askerleri” tarafından düzenlendiği belirtildi.

Saldırı sonucu yaralanan 80 kişi hastaneye kaldırıldı. 2 kişi ise gözaltına alındı.

Barcelona merkezli La Vanguardia gazetesi de bir şüphelinin polisle ile girdiği çatışmada öldürüldüğünü bildirdi.

La Rambla saldırısının ardından bir Ford Focus’un Diagonal caddesinde ‘dur’ emrine uymayarak bir polise çarptığı ve polis kontrol noktasını geçtiği kaydedilmişti.

La Vanguardia gazetesinin iddiasına göre Barcelona merkezinin 10 kilometre dışına kadar takip edilen arabaya Sant Just Desvern bölgesinde ulaşıldı, polis ve araç arasında burada yaşanan çatışmanın ardından şüpheli hayatını kaybetti.

REHİN TUTULAN KİMSE YOK

Barcelona polisi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kent merkezinde hiçbir barda rehin tutulan kimsenin olmadığını ve La Rambla bölgesinde bulunanların tahliye edildiğini açıklamıştı.

İspanyol medyasına göre saldırıyla ilişkili olarak gözaltına alınanlardan biri, Fas kökenli İspanya vatandaşı Driss Oukabir.

İLK SAĞLIK MÜDAHALELERİ CADEDE YAPILDI

Yerel saatle 17:05 civarında düzenlenen saldırının ardından bölgedekiler koşarak kaçtı.

Ambulanslar bölgeye akın ederken, alan kordon altına alındı. Sağlık ekiplerinin yerde yatan yaralananlara müdahale etti.

Barcelona polisinin verdiği bilgiye göre kamyonetin sürücüsü saldırının ardından yürüyerek alandan kaçtı. Güvenlik güçleri halen sürücüyü arıyor.

Saldırıyla ilişkili olarak ikinci bir kamyonetin de Katalonya’nın küçük bir kasabası olan Vic’te ele geçirildiği bildirildi.

‘İKİ SALDIRGAN TÜRK RESTORANINA GİRDİ’ İDDİASI

Reuters haber ajansı ise yerel bazı medya kuruluşlarına dayandırdığı haberinde olayın hemen ardından silahlı iki kişinin bir restorana girdiklerini bildirmişti.

El Periodico da gazetesi attığı bir tweette, “La Boquería’ya yakın La Luna de Estambul adlı Türk restoranında rehineler var, burada saklanıyorlar” iddiasında bulunmuştu.

Ancak yetkililer henüz bu haberleri doğrulamadı.

ALANDA ÇOK SAYIDA AİLE VARDI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.