kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5150
EURO
34,8570
STERLIN
40,5161
BITCOIN
$66.274
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Metroda korkunç patlama: 10 ölü, 57 yaralı (Video)

03.04.2017
0
A+
A-

Rusya’nın St Petersburg kentinde bugün metroda bomba patladı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı.  Patlama saat 14.30’te mavi hattaki “Sennaya Ploşad” metro istasyonunda yaşandı. Bir vagonda bomba patladı. Interfax, ana patlamanın ardından başka bir patlamanın kontrollü olarak meydana geldiğini bildirdi, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı aktarıldı. 

‘MAKİNİST DAHA ÇOK ÖLÜMÜN ÖNÜNE GEÇTİ’

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, St. Petersburg metrosundaki patlamanın iki istasyon arasında gerçekleştiğini ve makinistin treni durdurmayarak doğru bir karar aldığını söyledi. Petrenko,  St. Petersburg’da gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmada elde edilen ilk bilgileri paylaştı. Vagona yerleştirilen bombanın tren Sennaya Meydanı ile Teknoloji Enstitüsü arasında hareket halindeyken patladığını aktaran Petrenko, “Makinist treni durdurmayarak doğru bir karar aldı. Trenin istasyona kadar ilerlemesi tahliyeyi kolaylaştırarak, ölü sayısının artmasını engelledi.” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 10 ÖLÜ, 47 YARALI

Petrenko, patlamayla ilgili terör saldırısı maddesinden soruşturma başlatıldığını ancak her ihtimalin değerlendirildiğini ifade etti.Bu arada, Rusya Sağlık Bakanı Skvortsova, patlamada 10 kişinin öldüğünü, altısı ağır 47 kişinin yaralandığını söyledi.

İSTASYONLARI GÜNLÜK 60 BİN KİŞİ KULLANIYOR 

“Sennaya Meydanı” ve “Teknoloji Enstitüsü” istasyonları St. Petersburg’un merkezi sayılabilecek bir noktada yer alıyor. Metronun en yoğun kullanılan hatlarından olan ve aktarma merkezi sayılan bu istasyonları günlük yaklaşık 60 bin kişi kullanıyor. Öte yandan, kentte metro ulaşımının kapatılması üzerine belediyenin diğer ulaşım hizmetleri ve Uber gibi çeşitli ücretli taşıma hizmetleri veren şirketler, patlamanın olduğu bölgeden yapılacak seyahatlerde halktan ücret talep edilmeyeceğini açıkladı. Patlamanın zamanlamasına dair önemli bir nokta da patlamanın olduğu saatlerde St. Petersburg’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko görüşmesinin yanı sıra hem Rusya’dan hem de çeşitli ülkelerden çok sayıda gazetecinin katıldığı bir medya forumu düzenleniyor olmasıydı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.