kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
STERLIN
40,7774
BITCOIN
$63.916
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Almanya’dan çifte vatandaşlık hamlesi: En çok rağbeti Türklerin göstermesi bekleniyor

Almanya’dan çifte vatandaşlık hamlesi: En çok rağbeti Türklerin göstermesi bekleniyor
22.11.2022
0
A+
A-

Almanya’da koalisyon hükümeti, vatandaşlık yasasında kapsamlı reform için harekete geçti. Değişiklik kapsamında, Alman vatandaşlığına başvurmak için gerekli olan ülkede 8 yıl ikamet etmiş olma koşulu 5 yıla düşürülecek.

Almanya’ya uyum konusunda,iktisadi ve sosyal bakımdan “özel başarı” gösteren göçmenlerin vatandaşlığa geçişi ise 3 yılda yapılabilecek.

ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Reformun içinde yer alan çifte vatandaşlık hakkı ise özellikle Almanya’daki Türkler açısından önem taşıyor. Bundan sonra Alman vatandaşlığına geçecek kişiye, geldiği ülkenin vatandaşlığından çıkma şartı aranmayacak. Yasa değişikliği için hazırlıkların sene sonundan önce tamamlanması amaçlanıyor.

ALMAN VATANDAŞLIĞINA NASIL GEÇİLİR?

Almanya vatandaşlığına geçişte pek çok kriter göz önünde bulundurulmalıdır. Kan bağı ile vatandaşlık elde edilebileceği gibi ebeveynlerinden her ikisi de yabancı bir ülke vatandaşı olan şahıslar daşartlar dahilinde vatandaşlık hakkından yararlanabilmektedir. Almanya’da vatandaşlık hakkı her bireyin hür iradesinde olmakla beraber ülke için de yerinegetirilmesigereken prosedürler olacaktır.

8 YIL İKAMET ETME ŞARTI

Anne ve babanın ülke vatandaşı olması durumunda ek olarak bir işleme tabi tutulmadan otomatik olarak Alman vatandaşlığına hak kazanmışsınız demektir Yalnızca babanız Alman vatandaşı ise ülkenin yetkilendirdiği kurumlardan onay alarak vatandaşlık başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ailenizden herkes yabancı bir ülke vatandaşı ise daha farklı işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ailenizin ve sizin asgari olarak 8 yıldır ülkede ikamet ediyor olması gerekmektedir.Sizlerden Almanca dil yeterliliğinizi ve ülkenin demokratik ve sosyal düzenine uyum sağlayabileceğinizi kanıtlayacak belgeler istenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.