kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.668
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in dans ettiği video gündem oldu

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in dans ettiği video gündem oldu
18.08.2022
0
A+
A-

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in bir partide arkadaşlarıyla dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu. Marin’in daha önce katıldığı festivaller de tartışılmıştı.

Finlandiya’nın 36 yaşındaki sosyal demokrat Başbakanı Sanna Marin’in bir partide bir grup arkadaşıyla birlikte eğlenirken dans ettiği anlar ülkede tartışma konusu oldu.

Fin Iltalehti gazetesine göre, videoda Marin’e şarkıcı Alma, TV sunucusu Tinni Wikström, YouTuber Ilona Ylikorpi ve radyo sunucusu Karoliina Tuominen eşlik etti. Görüntülerin internette yer alması sonrası gazete Marin veya ekibine ulaşmaya çalıştığını ancak geri dönüş alamadığını duyurdu.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı Marin’i kendisine zaman ayırdığı için överken bazı kullanıcılar ise başbakanı görevini aksattığı iddiası ile eleştirdi. Bazı kullanıcılar Marin için ‘festivaller ve partilerden kafasını kaldıramıyor’ yorumunda bulundu.

TEMASLIYKEN KULÜBE GİTMESİ GÜNDEM OLMUŞTU

Marin’in, 2021 yılının aralık ayında Covid-19 testi pozitif çıkan dışişleri bakanı ile temaslı olduğu halde gece kulübüne giderek eğlenmesi eleştirilere neden olmuştu. İlk olarak hiçbir Covid-19 tedbir kuralını ihlal etmediğini belirterek kendini savunan Marin, kamuoyundaki tepkilerin ardından özür dilemiş, aldığı talimatlar ışığında daha duyarlı davranması gerektiğini anladığını söyledi.

Sanna Marin, bu sene temmuz ayında, ülkenin güneybatısındaki Turku kentine ait Ruissalo adasındaki Ruisrock Festivali’ne deri ceket, kot şort ve botlarla gelmesi de sosyal medyada gündem olmuştu.

SANNA MARİN’İN KARİYERİ

Sanna Marin 2012 yılında 27 yaşındayken memleketi Tampere kentinde Belediye Meclis Başkanlığı’na seçildi. 2015 yılında milletvekili seçildi. 2019 yılında partinin lideri ve Başbakan Rinne’nin sağlık sorunları nedeniyle görevlerinden geçici olarak ayrılmasının ardında partinin seçim kampanyasını da Marin yürüttü. Partinin 2019’un nisan ayındaki seçimlerden galip çıkmasının ardından haziran ayında kurulan hükümette Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı görevine getirildi. Marin, Başbakan Antti Rinne’nin hem başbakanlık hem de Sosyal Demokrat Parti liderliğinden istifa etmesinin ardından 2019 yılının aralık ayında parti lideri ve başbakan oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.