kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4870
EURO
34,8175
STERLIN
40,5339
BITCOIN
$61.516
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Atina’da Türk Konsolosluğu önünde bir grup Yunan vatandaşı Türkiye karşıtı sloganlar attı

Atina’da Türk Konsolosluğu önünde bir grup Yunan vatandaşı Türkiye karşıtı sloganlar attı
14.06.2022
0
A+
A-

Ankara-Atina hattındaki gerilim liderlerin art arda yaptığı açıklamalarla iyiden iyiye tırmanırken, Yunanistan’ın başkentinde yaşanan bir olay büyük tartışma yarattı. Atina’daki Türk Konsolosluğu önünde bir grup Yunan vatandaşı Türkiye karşıtı sloganlar atıp, terör örgütü PKK’ya destek verdi. Yunan polisinin çirkin sloganlar atan ve dövizler taşıyan gruba müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim liderlerin karşılıklı açıklamalarıyla tırmanırken, dün Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Türk Konsolosluğu protestolara sahne oldu.

“DÜZEN KARŞITI” GRUP KONSOLOSLUĞUN ÖNÜNDE SLOGAN ATTI

Yunanistan’da anti-faşist eylemleriyle bilinen ve kendilerini ‘düzen karşıtı’ olarak tanımlayan Rouvikonas isimli grubun üyeleri dün akşam saatlerinde Atina’nın Psychiko banliyösündeki Türk konsolosluğu önünde geldi. Grup, burada Türkiye aleyhine bildiriler dağıttı, sloganlar attı. Gösteride terör örgütü YPG/ PKK’yı simgeleyen bez parçalarının da taşındığı görüldü.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ ÇİRKİN İMALAR

Örgüt, yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelere değinirken, Türkiye’nin NATO sayesinde bu hamlelerde bulunabildiğini öne süren çirkin imalarda bulundu. Örgüt tarafından yapılan açıklamada “Yeni ortaya çıkan çok kutuplu bir dünyanın manzarasında jeopolitik rekabetlerin her gün yoğunlaştığı bir zamanda, faşizme, devletler ve sermayenin emperyalist çatışmalarına ve devrimden, özgürlükten yana tavır almalıyız.” denildi.

YUNAN POLİSİ HERHANGİ BİR MÜDAHALEDE BULUNMADI

Öte yandan, tüm bu olaylar yaşanırken, Yunan polisinin herhangi bir tepki göstermemesi dikkat çekti. Konsolosluk önünde çirkin sloganlar atan ve dövizler taşıyan gruba Yunan polisi müdahalede bulunmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.