kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5182
EURO
34,7882
STERLIN
40,4904
BITCOIN
$66.386
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Ukrayna’ya yönelik işgal her an başlayabilir

Ukrayna’ya yönelik işgal her an başlayabilir
16.02.2022
0
A+
A-

Dünya, Rusya’nın olası bir Ukrayna işgaline kilitlenirken, NATO’nun son dakika açıklaması büyük ses getirdi. Rusya’dan herhangi bir geri adım görmediklerini belirten Genel Sekreter Jens Stoltenberg, “Rusya’da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var hiçbir uyarı yapmadan bu işgali başlatabilir” ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna krizi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg Rusya’nın tatbikat sonrası bazı birliklerini sınır bölgelerinden çekmesi hakkında şu değerlendirmede bulundu;

“Şu ana kadar Rusya’dan hiçbir geri adım görmedik. Tabi ki yakından gözlemliyoruz ve eğer gerçekten güçlerini çekmeye başlarlarsa bunu memnuniyetle karşılarız”

“RUSYA HİÇBİR UYARI YAPMADAN İŞGALİ BAŞLATABİLİR”

“Sırf askerler hareket ediyor diye burada bir çekilme olduğunu söyleyemeyiz” diyen Stoltenberg, “Rusya’da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var hiçbir uyarı yapmadan bu işgali başlatabilir” dedi.

“ÇÖZÜM BULMAK İÇİN HAZIRIZ AMA EN KÖTÜ OLAN İÇİN DE HAZIRIZ”

Moskova’dan gelen mesajların ümit verici olduğunun altını çizen Stoltenberg şu ifadeleri kullandı; “Bir mesaj görüyoruz Moskova’dan diplomasiye bir şans vereceklerini söylüyorlar çözüm bulmak için hazırız ama en kötü olan için de hazırız.”

“ASKERLERİ ÇEKMELERİNİ BEKLİYORUZ”

“Onlara sözlerinin arkasında durmaları çağrısında bulunuyoruz” diyen Stoltenberg, “Askerlerini çekmelerini bekliyoruz. Gerilimi en iyi böyle düşürebilirler” dedi.

DİKKAT ÇEKEN TAKTİĞİ AÇIKLADI

Stoltenberg sözlerine şöyle devam etti; “Son aylarda gördüğünüz şey pek çok asker bölgeye gidiyor, daha sonra askerleri çekiyorlar. Ancak teçhizat orada kalıyor. Bu sayede tekrar oraya dönebiliyorlar. Sadece güçlerin çekilmesi rotasyon haline olmaları değil.”

KREMLİN’DEN YANIT GELDİ

Kremlin’den bu açıklamaya jet hızında bir cevap geldi. Açıklamada Rus askerlerinin çekilmesine şüphe ile yaklaşan NATO’nun durumu değerlendirmekte sorun yaşadığı belirtildi.

Öte yandan Rusya bölgeye yaptığı askeri sevkiyatın bir işgal hazırlığı olduğunu kesin bir dille reddediyor. Ancak 2014’te de Rusya benzer iddialarda bulunmuş ve saha sonra Kırım’ı ilhak etmişti. Putin’in o zamandan beri doğu Ukrayna’daki ayrılıkçıları batı destekli Ukrayna hükümeti karşısında her fırsatta desteklediği sıkça dile getirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.