kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Avrupa Parlamentosu Başkanı Sassoli hayatını kaybetti

Avrupa Parlamentosu Başkanı Sassoli hayatını kaybetti
11.01.2022
0
A+
A-

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli hayatını kaybetti. 65 yaşındaki Sassoli’nin “bağışıklık sistemindeki bir bozukluktan kaynaklı bir komplikasyon nedeniyle” tedavi gördüğü açıklanmıştı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli hayatını kaybetti. Sassoli’nin sözcüsü Roberto Cuillo, 65 yaşındaki siyasetçinin İtalya’nın kuzeyindeki Aviano’da Salı sabahı hayata veda ettiğini açıkladı.

Aviano’daki Centro di Riferimento Oncologico Hastanesi, Sassoli’nin ölümüne dair ayrıntıları açıklamadı. Sözcü Cuillo cenazenin detaylarının daha sonra açıklanacağını duyurdu.

Avrupa Parlamentosu’ndan bir sözcü Pazartesi günü Sassoli’nin İtalya’da bir hastanede tedavi gördüğünü duyurmuştu. Tedavinin “bağışıklık sistemindeki bir bozukluktan kaynaklanan ciddi bir komplikasyon nedeniyle gerekli olduğu” açıklanmıştı.

Noel’den sonra hastaneye kaldırıldı

Demokratik Parti üyesi olan Sassoli, Avrupa Parlamentosu’na göre 26 Aralık’ta tedavi görmeye başlamış, bütün randevuları iptal edilmişti.

Hastanede bulunduğu daha önce açıklanmayan Sassoli, Ekim ayında da ateşi olduğu için parlamentonun bir oturumuna katılamamıştı. Sigara içen Sassoli, Eylül 2021’de zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılmış, daha önce de lösemi tedavisi görmüştü.

Gazetecilikten siyasete

Televizyon gazeteciliğinden gelen Sassoli, 2009 yılında Demokrat Parti’ye katılarak siyasete atılmıştı. Sassoli, örgütlenme anlayışı, ekibinin uzaktan çalışmaya gösterdiği dikkat, uzaktan oylama sistemi ve seçilmiş yetkilileri Strasbourg’a geri getirmek için Fransızların baskısına direnmesiyle parlamentonun saygısını kazanmıştı.

Pandemi sırasında dayanışmanın bir işareti olarak, terkedilmiş parlamento binalarını ihtiyaç sahibi ailelere yemek hazırlamak ve Covid-19 testi yapmak için kullanılabilir hale getirmişti.

Floransa’da 30 Mayıs 1956 tarihinde doğan Sassoli, siyaset bilimi eğitimi aldı. Daha sonra gazete ve haber ajanslarında görev alan Sassoli, 1992 yılında RAI televizyonunda çalışmaya başladı. İki çocuk babası Sassoli RAI televizyonunda akşam haberlerini sunarak milyonlarca İtalyanın tanıdığı bir yüz haline gelmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.