kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Alman doktorlar koruyucu ekipman sıkıntısını çıplak pozlarıyla protesto ediyor

Alman doktorlar koruyucu ekipman sıkıntısını çıplak pozlarıyla protesto ediyor
29.04.2020
0
A+
A-
Doktorlar

Almanya’da bir grup doktor, koronavirüs salgınında yaşadıkları koruyucu giysi ve malzeme sıkıntısını, çıplak pozlarla protesto etmeye başladı.

Protestocu doktorlar, “Blanke Bedenken” (Çıplak Kaygılar) adıyla açtıkları internet sitesinde malzeme sıkıntısı nedeniyle “hayat kurtarmak için hayatlarını riske attıkları” mesajını veriyor.

Sitede bir erkek doktor, muayenehanesinin önünde verdiği çıplak pozla “Biz aile hekimleriniz. Sizi güvenli bir şekilde tedavi edebilmemiz için koruyucu ekipmana ihtiyacımız var. Elimizde çok az olan bu malzemeler biterse işte böyle görüneceğiz” diyor.

Doktorlar, geçen Perşembe açtıkları sitenin kamuoyunda büyük ilgi gördüğünü, kısa süre çok sayıda doktorun cinsel organlarını tıbbi cihaz, dosya ya da tuvalet kağıtlarıyla kapattığı çıplak pozlarını paylaştığını söylüyor.

Fotoğrafların çoğunda doktorların üzerinde sadece stetoskopları olduğu görülüyor. Fotoğraflardan birinde bir kadın doktor “Yara dikmeyi öğrendim. neden şimdi maske dikmeyi öğrenmek zorundayım?” yazılı bir döviz tutuyor.

Doktorlar

İlham kaynakları Fransız doktor

Doktorlar internet sitesinde, protestolarının ilham kaynağının Fransa’nun Pomerols kasabasında muayenehanesinin önünde koruyucu malzeme sıkıntısına dikkat çekmek için çıplak poz veren Alain Colombie adlı doktor olduğunu söylüyor.

Colombie, fotoğrafta üzerinde “Ölüme gönderilen asker” yazılı bir kol bandıyla görülüyor.

Doktorlar

Birçok ülkede olduğu gibi, Almanya’da da sağlık çalışanları salgının başından bu yana yüz maskesi, siper, eldiven ve tulum gibi kişisel koruyucu malzeme sıkıntısından şikayet ediyor.

Almanya koruyucu malzemelerin çoğunu Çin’den ithal ediyordu. Sağlık Bakanlığı’nın dünkü açıklamasında yerel üretime hız verileceği belirtildi.

Ülkede vaka sayısı 160 bin’e yaklaşırken ölü sayısı da 6300’ü geçti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.