kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
STERLIN
40,9392
BITCOIN
$70.358
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Alman bakan Avrupa Komisyonu Başkanı seçildi

Alman bakan Avrupa Komisyonu Başkanı seçildi
17.07.2019
0
A+
A-

 

 

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen yeni Avrupa Komisyonu Başkanı oldu. Ursula von der Leyen 733 parlamenterden 383’ünün oyunu aldı. Alman bakanın göreve seçilmesi için 374 oya ihtiyacı vardı.Ursula von der Leyen, görev süresi 31 Ekim’de bitecek Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’dan görevi 1 Kasım’da devralacak.Von der Leyen, komisyon başkanlığına seçilmekten “onur duyduğunu” belirterek, “Hepinize mesajım, hep birlikte yapıcı bir şekilde çalışalım” diye konuştu.Alman bakan gelecek beş yıl boyunca Avrupa Parlamentosu milletvekillerini iklim değişikliğiyle mücadele, cinsiyet eşitliği ve toplumsal meselelere odaklanan bir programla ikna ettiği belirtiliyor.Adaylığı Berlin ve Brüksel’de tartışmalara neden  olan Von der Leyen, Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Avrupa’ya hizmete daha iyi kanalize olabilmek için AP’deki oylamanın sonucu ne olursa olsun Savunma Bakanlığı görevini bırakacağını” açıklamıştı.

İngiltere mesajı 

“Biribirimize karşı değil, yan yana mücadele etmeliyiz” diyen Von der Leyen, komisyon başkanlığına seçilmekten “onur duyduğunu” belirterek, “Hepinize mesajım, hep birlikte yapıcı bir şekilde çalışalım” diye konuştu.Von der Leyen, AB’den ayrılma sürecinde olan İngiltere’ye ilişkin de bir mesaj verdi. Yeni seçilecek başbakanı ile “yapıcı bir şekilde birlikte çalışacağını” vurgulayan von der Leyen, Başbakanlık koltuğuna en güçlü aday olarak gösterilen Boris Johnson ile mi yoksa Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile mi çalışmayı tercih edeceğine ilişkin ise yorum yapmadı.

Maas ve Merkel’den tebrik

Almanya Başbakanı Angela Merkel Hristiyan Demokrat Partili (CDU) von der Leyen’i tebrik etti. Merkel, “Avrupa’ya inanan ve bu bilinç doğrultusunda ikna edici yetisi olan biri” olarak nitelendirdiği von der Leyen için, “Avrupa Birliği’nde karşı karşıya olduğumuz zorluklarla büyük bir enerjiyle başa çıkacaktır” diye konuştu.Almanya Başbakanı, “Bugün uzun yıllardır görev yapmış bir bakanı kaybetsem de Brüksel’de yeni bir ortak kazanıyorum. Verimli bir işbirliğini sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.  Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de von der Leyen’e “Avrupa Komisyonu Başanlığı görevini, Avrupa’nın birliğine farklı şekillerde şüpheyle yaklaşılan bir dönemde devraldınız. Aynı zamanda AB’nin istikrarının garantörü olarak Almanya’ya büyük umutlar bağlanmış durumda” ifadelerini içeren bir tebrik mektubu kaleme aldı. Steinmeier mektubunda von der Leyen’in kaybolmuş güveni ve birliği yeniden tesis edebileceğine inandığını ifade etti.  Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da von der Leyen’i yeni görevi için tebrik etti. Maas Twitter paylaşımında, “von der Leyen konuşmasında bir arada duran ve güçlü bir Avrupa Birliği için hep birlikte çalışmak istediklerini söyledi. Artık ileriye bakma zamanı. Çünkü dünya, Avrupa’yı beklemez” diye yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.