Sedat Sarıcı, çocuklarımızdaki potansiyelin doğru ve verimli bir çalışmayla ortaya çıkarılması ve yükseltilmesi için günümüzde ulaşılan eğitim yöntemleri ve teknik donanımın bir an önce kendi toplumumuzdaki yetişmekte olan nesile de sunulması gerekliliğini yineledi.
8 yaşındaki Eray Güldür, klasik gitar dalında Grade 4 derecesiyle yaşının üzerinde bir başarıya imza attı. Eray’ın ağabeyi Berkan ve kuzeni Ceyda Polat da müzik dalında başarılara imza attı. Henüz 8 yaşındaki Eray Hüseyin Ülgüdür, klasik gitar dalında geçtiğimiz Aralık ayında girdiği Grade sınavında 4.Grade’i en başarılı seviye olan “Distinction” (Olağanüstü) derecesiyle geçerek, küçük yaşta önemli bir başarıya imza attı.
Sanatsal eğitim alanında uğraş veren gençlerin akademik denklik seviyelerinin belirlenmesinde uluslararası geçerliliğe sahip olup, her yıl 93 ayrı ülkede 650000’den fazla adayın sınava girdiği “Grade” sertifikaları için ortalama yılda bir sınava girilmesi önerilirken, Eray iki yıl önce başladığı klasik gitar çalışmalarında 4. sertifikasını elde ederek, oldukça hızlı bir gelişme elde etti.
AYNI AİLEDEN ÜÇ ÇOCUĞUN ÜSTÜN BAŞARISI
Klasik gitarın yanı sıra rock topluluğunda elektro gitar ve davul da çalan Eray Ülgüdür, müzikle iç içe yaşayan bir ailenin çocuğu.
Kendisinden 3 yaş büyük ağabeyi Berkan Ülgüdür de, geçtiğimiz yıl Hackney Belediyesi & Hackney Trust’s Music Service’in çok başarılı genç müzisyenleri teşvik etmek amacıyla sunmuş olduğu 1.000 pound’luk “Music Award” ödülüne layık görülmüştü.
Eray’ın 9 yaşındaki kuzeni Ceyda Polat ise, girmiş olduğu Grade sınavlarından 100 üzerinden 96 ve 93 gibi oldukça yüksek puanlar elde ederek, yeteneğiyle birlikte disiplinli çalışmayı kararlılıkla sürdüren bir başka örnek çocuğumuz olarak, başarıya ulaşmada ailedeki diğer üyelerin ve çevrenin nasıl teşvik edici bir rol oynadığının bir başka kanıtı oldu.
ORKESTRAL UYGULAMA
Sanat eğitiminde, ortamın sanatsal ifadeye uygun olması, performans için gerekli koşulların, araç ve gereçlerin eksiksiz tedarik edilmeye çalışılmasının önemli olduğunu açıklayan müzik eğitmeni Sedat Sarıcı, çocuklarımızdaki potansiyelin doğru ve verimli bir çalışmayla ortaya çıkarılması ve yükseltilmesi için günümüzde ulaşılan eğitim yöntemleri ve teknik donanımın bir an önce kendi toplumumuzdaki yetişmekte olan nesile de sunulması gerekliliğini yineledi.