kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
STERLIN
43,3305
BITCOIN
$96.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
8°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

İngiltere’den Koronavirüs’e umut veren tedavi: Demir Ciğer

İngiltere’den Koronavirüs’e umut veren tedavi: Demir Ciğer
13.04.2020
0
A+
A-

Koronavirüs tedavisinde en önemli rol oynayan noktalardan biri solunum desteği. İngiltere’de Koronavirüsü hastalarının tedavisine umut olacak bir solunum cihazı geliştirildi. Fizikçi Stephen Hawking’in ailesinin de destek verdiği cihazın prototipi başarılı olursa seri üretime geçilecek.

Virüs solunum yollarına saldırarak akciğerleri hedef aldığı için, hastalar solunum cihazlarına bağlanıyor. Ancak yeterli sayıda ve etkili cihaz kullanılamadığında ölüm oranları da artıyor. Bu noktada İngiltere’de tedavilerin seyrini değiştirecek bir çalışma yürütülüyor.

‘HAYATİ DERECEDE FARK YARATIYOR’

20. yüzyılda çocuk felcine karşı temeli atılan ve ‘iron lung’ (demir ciğer) adı verilen solunum cihazı yeniden hayata geçiriliyor. 2018’de hayatını kaybeden dünyaca ünlü bilim insanı Stephen Hawking’in ailesi de projeye destek veriyor.

Prototipi geliştirilen cihaz hakkında Telegraph gazetesine konuşan aile, “Solunum desteği alan bir adamın ailesi olarak, bu tip tıbbi teknolojiye sahip olmanın hayati derecede fark yarattığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYUTMAYA GEREK KALMIYOR

Marshall Havacılık ve Savunma Grubu ile Warwick Üniversitesi’nin ortak geliştirdiği prototipin en önemli özelliği, yaygın kullanılan cihazların aksine hastanın uyutulmasına gerek duyulmaması. Hastalar bu sayede ağızdan beslenmeye devam edebiliyor, ilaçlarını alabiliyor ve konuşabiliyor.

Geliştirilerin cihazın ilk olarak iki tıbbi merkezde kullanılacağı, testlerden başarıyla geçtiği takdirde haftada 5 bin adet olmak üzere seri üretime geçilebileceği belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.