kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5320
EURO
34,7717
STERLIN
40,6399
BITCOIN
$57.642
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Konsey’de başkanlık seçimini Ertuğrul Mehmet kazandı

02.03.2020
0
A+
A-

Başkan adayı Ayşe Osman, seçimi kazanan Ertuğrul Mehmet’i alkışladı

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Türk dernekleri çatı kuruluşu İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Federasyonu – Konsey yıllık olağan genel kurulunda başkanlık seçimini Ertuğrul Mehmet kazandı.

Kuzey Londra’da yer alan Grand Palace Banqueting Suite’de 1 Mart Pazar günü gerçekleşen genel kurula, üye dernek ve kurumların yanı sıra, konuk misafirler de katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurul toplantısında Divan Kurulu Başkanlığını Dr. Tahsin İbrahim, sekreterliklerini ise Arzu Şevket ve Zeka Alsancak üstlendi.

Bir önceki dönemin faaliyet raporunun eski başkan Leyla Kemal tarafından okunmasının ardından mali rapor okundu. Tuğrul Yiğitoğlu tarafından okunan mali rapor üyeler tarafından aklanarak kabul edildikten sonra Konsey’e üye olmak isteyen iki yeni kurumun kabulü oylandı ve sonrasında Konsey tüzüğünde yapılması istenilen değişiklikler oylanarak kabul edildi.

Başkan adayları Ayşe Osman ve Ertuğrul Mehmet

İKİ ADAY YARIŞTI

Tüzük değişikliğinin ardından yeni dönemde Konsey başkanlığını yürütecek ismin belirlenmesi için seçime geçildi. 2020 – 2022 dönemi Konsey başkanlığı için iki aday yarıştı. Önceki yönetimde de yer alan iki isim; Ertuğrul Mehmet ve Ayşe Osman yaptıkları kısa konuşmalarla kendilerini tanıttıktan sonra seçim yapıldı.

Eski başkanların da oy kullandığı seçimlerde 55 delege oy kullandı. Divan kurulu tarafından yapılan soy sayımında Ayşe Osman’ın 16 oy, Ertuğrul Mehmet’in ise 39 oy aldığı ilan edildi. 55 oydan 39’unu almayı başaran Ertuğrul Mehmet, 2020 – 2022 dönemi için Konseyin başkanı seçildi.

Seçimin ardından 11 kişilik yeni yönetim kurulu duyuruldu. Yeni yönetim başkanlık yarışına giren iki aday tarafından ortaklaşa oluşturulurken, seçimi kaybeden Ayşe Osman’a başkan yardımcılığı görevi verildi.

ÖNCELİK TOPLUMUN ÇIKARLARI

Seçimin ardından konuşan Ertuğrul Mehmet, kendisine oy veren üyelere teşekkür ederek yeni yönetimde de toplumun çıkarlarını gözeterek yoğun bir çalışma içinde olacaklarını açıkladı.

IŞIK VEDAT’TAN YENİ YÖNETİME TAVSİYE

Önceki yönetim kurulunda asbaşkanlık görevini yürüten iş adamı Işık Vedat, seçimin ardından söz alarak, yeni başkanı ve yönetimi kurulunu tebrik etti. Vedat ayrıca yeni yönetime tavsiyede bulunarak, yeni yönetimin partiler üstü olmaya özen göstermesini ve politika yapmaması gerektiğini dile getirdi.

YENİ DÖNEM KONSEY YÖNETİMİ

Konsey Olağan Genel Kurulu’nda iki yıl görev yapmak için seçilen yeni yönetim şöyle:

Başkan: Ertuğrul Mehmet

As Başkan: Ayşe Osman, Kenan Nafi

Genel Sekreter: Sonya Karafistan

Veznedar: Erden Teoman

Aktif üyeler: Duygu Tağmaç, İlkay İsa, Ertan Cemal, Eray Galip, Enis Rıfat, Eddie Ertan, Cafer (Japha) Huso

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.