kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,5416
EURO
35,9520
STERLIN
43,2746
BITCOIN
$98.754
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
14°C
LONDRA
14°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
16°C
Pazar Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Çöpü ayırmayana para cezası

İngiltere’de çöp kurallarını ihlal edenleri tespit etmek için kamera kayıtları kullanılıyor ve kurallara uymayanlar 60 sterline varan para cezası riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Çöpü ayırmayana para cezası
06.09.2017
0
A+
A-

İngiltere’de çöp kurallarını ihlal edenleri tespit etmek için kamera kayıtları kullanılıyor ve kurallara uymayanlar 60 sterline varan para cezası riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Ülke genelinde belediyeler, geri dönüşümü (recycling) doğru yap­mayan, çöplerini doğru zamanda çıkarmayan, çöp kutularını fazla dolduran ve çöp kutularının ka­paklarını açık bırakan evleri rapor etmeleri için çöpçülere talimat ver­miş durumda.

Çöp kurallarını ihlal edenleri tespit etmek için kamera kayıtları kullanılıyor ve kurallara uymayan­lar 60 sterline varan para cezası ris­kiyle karşı karşıya kalıyor.

Geri dönüşüm kutularında be­bek bezi, hayvan pisliği, tahta, metal ve yemek artıkları gibi şey­ler bulunduğunda, bazı belediye­ler çöpçülerden bunun rapor edil­mesini istiyor. Hangi çöplerin geri dönüşüm kutularına atılması ve hangilerinin kesinlikle atılmaması gerektiğine dair www.recycleforlondon.com internet sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde:

Kağıt ve kartonlar için kullanı­lan geri dönüşüm kutularına ga­zete, dergi, broşür, katalog, beyaz ve kahverengi kağıtlar ve mektup zarfları gibi şeyler atılabilir. Buna rağmen, geri dönüşüme uygun ol­madıkları için, açılmamış dergilerin üzerindeki plastik kaplamaların çı­karılmış olmasına dikkat etmek ge­rekiyor.

Bunun yanında ayrıca, geri dö­nüşüm kutularına atacağınız kağıt ve kartonların ıslanmamış ve kuru olmaları gerekiyor. Pizza kutuları ve take away kapları gibi yağlı ka­ğıt veya  kartların, bebek bezleri ve ped­lerin, peçeteler, ıslak mendiller ve kullanılmış kağıt havluların, pamuk ve makyaj kağıtlarının, yapışkan ka­ğıtlar, kaplama kağıtları ve hediye paketlerinin ise geri dönüşüm kutu­larına değil, normal çöp kutularına atılması gerektiği belirtiliyor.

Plastik şişeler için kullanılan geri dönüşüm kutularına ise süt, kola ve su şişelerinin yanında şampuan ve sabun şişeleri gibi plastik şişeler atılabilir.Bunun yanında şişelerin içinin tamamen boş ve kuru olduğuna da dikkat edilmesi gerekiyor.

Antifriz gibi yıpratıcı kimyasal içeren şişelerin ise kesinlikle geri dönüşüm kutularına atılmaması gerektiği ifade ediliyor.

İnternet sitesinde yer alan bil­gilerde ayrıca, yemek artıkları için kullanılan geri dönüşüm kutularına yemek olmayan hiçbir şeyin ve süt gibi sıvıların atılmaması gerektiği de belirtiliyor. Hiçbir şekilde hiçbir geri dönüşüm kutusuna atılmaması gereken şeyler ise bebek bezleri ve pedler, iğne ve şırınga gibi tıbbi atık­lar ve hayvan pislikleri olarak gös­teriliyor. Belediyeler, geçen yıl yedi milyon kurallara uyulmayan vaka tespit etti.

Bir önceki yılda ise bu rakam sa­dece 1.8 milyondu.Yetkililer, geri dönüşümü arttır­mak ve çöplerin toplanma sıklığını azaltmak için önlemler almaya çalı­şıyor, fakat iki haftada bir ve hatta bazen ayda bir toplanan çöpler çü­rümeye başlıyor.

Daily Mail gazetesinin ülke gene­lindeki 204 belediyeden topladığı verilere göre, ülkenin üçte dördünü kapsayan bölgelerde aileler çöple­rinin toplanması için en az iki hafta beklemek durumunda kalıyor.

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.