Site icon Londra Gazete

Kürt Sanat Fuarı’na yoğun ilgi

h1p-1

Kürt Sanat Fuarı geçtiğimiz hafta sonu Stoke Newinghton Kütüphanesi’nde sanat severlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Sanat fuarında fotoğrafçılardan ressamlara, müzisyenlerden el sanatları ustalarına kadar birçok sanatçı eserlerini sergiledi. Sevcan Yüksel Henshal, Sümer Erek, Şilan Keskin, Yeşim Dilek, Emel Emel, Melek Erdal, Koşha Hussain, Murat Deniz Karataş, Alaettin Sinayiç, Ender Cemgil, Delal Ak, Erem Kansoy, Murat  Eric, Sevgi Kaymak, Phil Hatcher, Ferhat Şimşek, Ayşegül Erdoğan, Ferhat Kay, Genco Özkan, Sel Güzel, Gülser Çetin ve Richard Henshall gibi bir çok sanatçı eserlerini sergiledi. Stoke Newinghton kütüphanesinin ev sahipliği yaptığı fuara sanatseverlerin ilgisi oldukça fazlaydı.

Fuardan elde edilen toplam bin 470.90 pound Kürt Sanat Fuarı’na katılan sanatçılar ve organizasyonu gerçekleştirenler tarafından Kardeş Aile Vakfı’na bağışlandı. Kurdish Art Fair’in Facebook sayfasından “Organizasyonda emeği olan arkadaşlarımıza, fotoğrafçılarımıza, müzisyenlerimize, sanatçılarımıza,  ziyaretçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Fuarımıza katılarak bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz.” açıklaması yapıldı. Fotoğraf sanatçısı Murat Eric  “2-3 yıldır bu proje üstünde çalışıyoruz, umarım ki seneye çok daha iyi ve daha kalabalık bir sergi çıkarırız. Sevcan ve Yüksel’e bu konuda bizlere yardım ettikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Exit mobile version