Let’s All Be Free film festivalinin bu yılki patronu Türk aktris Pınar Öğün oldu.
Let’s All Be Free film festivalinin bu yılki patronu Türk aktris Pınar Öğün oldu.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen “Let’ All Be Free” kısa film festivalinin bu yıl ki patronluğunu yapan Pınar Öğün, geçtiğimiz Çarşamba günü başlayıp Pazar günü sona eren festivalin ardından Londra Gazete’ye konuştu. Öğün, röportajında festival hakkındaki düşüncelerini ve gelecek aylarda gerçekleştirilecek oyunlar ve gösterimler hakkında bilgiler verdi.
Bu festivalden başta haberim yoktu. Nisan ayında Arkola Tiyatrosunda “Since from 68 years’’ adlı Filistin’i anlatan bir oyun gösteriminde yer aldım. Bu festivalin kurucusu Tarık Nasir, oyunu izlemeye geldi ve hem benim hikayemi hem de oyunla olan ilişkimi görünce bana bu festivalden bahsetti. “Festivalin temsilerinden birisi olur musun?” diye sorduğunda çok heyecanlanmıştım. 2013 yılından beri özgürlük kavramının ne olduğunu sorgulamaya başladım. Özgürlük sana verilen bir şey midir yoksa içinde olan bir şey mi diye düşünmeye başladım. Bu sebepten dolayı bugün bu festivalde yer aldım.
Festivalde 30’un üstünde film izlediğimi düşünüyorum. İzlediğim filmler arasında beni en çok etkileyenlerinden “Lütfen Yeniden Gel” isimli belgesel türündeki yapıttı. Uzak Doğu’da aşk otelleri diye oluşturulan bir konsept var. Çiftler, sevgililer veya seks işçileri birlikte olmak için bu otellere gidiyorlar. Otelin konseptinde tamamen seks oyuncakları üzerine kurulmuş bir ortam görüyoruz. Bu film beni çok etkilemişti. Bir diğer film ise yine belgesel dalında Filistin üzerinden esinlenerek çekilen ‘’Kara Cuma’’ adlı yapıttı. Kara Cuma’yı yaşamış insanların duygularını düşüncelerini anlatan bir hikaye filmiydi. Bu belgeselden oldukça çok etkilendiğimi söyleyebilirim.
Mehmet Ali Alabora ile birlikte Meltem Arıkan’ın yazdığı bir tiyatro oyununu Galler’in birbirinden farklı 24 bölgesine sahnelemeyi düşünüyoruz. Yol aldıkça daha çok bilgi öğrenebileceğiz ve daha çok neler yapabiliriz diye düşüneceğiz.
Kadına karşı şiddet konulu bir oyun sergileyerek bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Oyunu sergilememizdeki amacımız, insana uygulanan şiddetin büyüklüğü veya küçüklüğünün fark etmeksizin neden olduğu sonuçları gözler önüne serebilmek. Bu oyunumuzu müzikle birleştirip çok farklı bir konsept oluşturarak her kesime şiddeti anlatmaya çalışacağız.