Site icon Londra Gazete

Motörhead’in kurucusu öldü

 

İngiltere’nin efsane heavy metal grubu Motörhead’in kurucusu Lemmy veya gerçek adıyla Ian Kilmister, kanser hastalığına yakalandığını öğrendikten iki gün sonra hayatını kaybetti.

70 yaşındaki rock yıldızının kanser nedeniyle kaldırıldığı ABD’nin Los Angeles kentindeki hastanede kesin teşhisin konmasının ardından Boxding Day’de hayata veda ettiği açıklandı. Motör head grubunu 1975 yılında kuran Lemmy Kilmister, besteci, solist ve basgitar olarak yer almıştı. Efsaneleşen grup Motörhead’de 1980 yılında ‘Ace of Spades’ klasik hale gelen albümüyle müzik piyasasında ‘Bir’ numaraya çıkmıştı.

ROCK MÜZİK DÜNYASI YASINI TUTUYOR

Grubun facebook sayfasından yayınlanan mesajında, “Bizim güçlü ve asil arkadaşımız son derece agresif bir kanser ile yaptığı kısa mücadelenin ardından hayatını kaybetti. Bizim yaşadığımız şok ve üzüntüyü anlatacak bir kelime bulamıyoruz” denildi.
Ölüm haberinin duyulmasını takiben Queen, Metallica, Gun’s  N Roses gibi ünlü müzik grubunun elemanları, üzüntülerini sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajlarla, dinleyicileriyle paylaştı.

 

Exit mobile version