Site icon Londra Gazete

Arcola Tiyatrosu’nda göbek dansı gösterisi

 

Göbek dansı gösteri grubu Arcola Tiyatrosu’nun yaz festivali için Brighton’dan geldi.

Dalston’da bulunan Arcola Tiyatro’sunun Türk-Kürt drama grubu Arcola Ala-Turka‘nın tiyatro-edebiyat-performans sanatları festivali çerçevesinde 17 Temmuz Cuma günü geçmişten günümüze Göbek Dansları gösterisi yaptı. İngiliz, Hint ve Romanyalı birçok grup ve kişinin sahneye çıktığı gösteri izleyenlere göbek dansının birçok formunu görme olanağı sağlarken, aynı zamanda eğlendirdi.

Göbek dansçılarının gösterisinden sonra sahneye çıkan Türk ve Yunanlı kadınlardan oluşan PAKAW isimli grup ise rebetiko şarkıları söyledi. PAKAW’ın Türkçe ve Yunancada ortak Ege şarkılarıyla sirtaki yapan ve halay çeken salondakiler geç saatlere kadar eğlendi.

PAKAW’ın Türkçe ve Yunancada ortak Ege şarkılarıyla sirtaki yapan ve halay çeken salondakiler geç saatlere kadar eğlendi.

Londra’da ve Londra dışında yaşayan ve performanslar sergileyen göbek dansçıları, bu dansın çeşitli formlarını izleyenlere sundu.

İngiliz dansçı semazen dansını farklı bir yaklaşımla sundu.

Hint göbek danslarıyla çeşitli Hint filmlerinde gösteri yapan dansçı ritmik ve hızlı perfomansıyla izleyenleri büyüledi.

Göbek dansının roman biçimiyle sundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version