Site icon Londra Gazete

Mehmet Yaşın’ın “Sevgilim Ölü Asker” kitabının 40. Yılı Londra’da kutlandı

Şair ve yazar Mehmet Yaşın’ın ”Sevgilim Ölü Asker” Adlı ilk şiir kitabının yayınlanışının 40. Yılı dolayısı ile, daha önce Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs’ta düzenlenmiş bir dizi sanatsal etkinliğin bir devamı olarak, Londra’da Üç dilli şiir dinleti ve kitap imza etkinliği gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı Wood Green Kıbrıslılar merkezinde 40 cı yıl etkinliklerinin Londra ayağı Kıbrıslı Sanatçılar Platformu, Kıbrıslılar Birliği UK (EKA) ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği (KTDD) tarafından düzenlendi.

Kıbrıslılar Merkezinde gerçekleşen etkinlige çok sayıda konuk ve şiir severler geceye katıldı.Gecede Kıbrıslı artist Lorna Eleonora Vassiliades’in sesinden ve  Mehmet Yaşın’dan kkendi şiirlerni dinlediler. Dinleti sırasında, ”Savaş Zamanı” Adlı şiirin, Yaşın ve Vassiliades tarafından ayni anda Rumca ve Türkçe dillerinde okundu. Sanatçı Alev Adiloglu’da etkinliğe katılarak Mehmet Yaşına destek belirtti.Adiloglu gecede Yaşın’ın öz geçmişi, şiirleri ve kitabları konu alan bir sunum yaptı.

Etkinliğin son bölümünde etkinlige  katılanlar  Mehmet Yaşın ile söyleşi imkanı  bulup imzalı kitaplarnı alma aldılar.Yaşın bu etkinligi organize eren örgütlere,diger emegi geçen kişilere ve  geceya katılanlara teşekkür etti.

 

Exit mobile version