kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,3362
EURO
37,4829
STERLIN
44,6721
BITCOIN
$69.522
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
16°C
LONDRA
16°C
Kapalı
Çarşamba Parçalı az bulutlu
16°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Yunus Emre Enstitüsü’nden ‘Uluslararası Sinema Çalıştayı’

Yunus Emre Enstitüsü’nden ‘Uluslararası Sinema Çalıştayı’
01.11.2018
0
A+
A-

LONDRA Yunus Emre Enstitüsü ve Büyük Britanya Ulusal Kütüphanesi işbirliği ile 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan yeni Avrupa milletlerinin beyaz perdeye yansımamalarını konu alan bir çalıştay gerçekleştirildi. Etkinlikte Türkiye’yi İstanbul Şehir üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Nezih Erdoğan temsil etti.

‘1918: Filmlerle Yeni Avrupa’ konulu seminerde, küresel bir çatışmanın sonlandığı 1918 tarihinden itibaren Avrupa’da oluşan yeni milletlerin sinemadaki yansımalarının izleyiciye hatırlatılması amaçlandı.

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün Büyük Britanya Ulusal Kütüphanesi işbirliğiyle düzenlediği organizasyona, Litvanya Büyükelçiliği ve Romanya Kültür Enstitüsü de destek verdi.

Birinci Dünya Savaşı sonrası yeniden şekillenen Avrupa’nın Türk sinemasındaki yansımalarını, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde sinema kuramları, öyküleme sanatı ve senaryo dersleri veren Prof. Dr. Nezih Erdoğan anlattı.

Prof. Erdoğan sunumunda 1918 sonrası Avrupa’sına paralel olarak Türkiye’de gelişen siyasi, kültürel ve tarihi olayların beyaz perdedeki iz düşümüne dair araştırmasını katılımcılarla paylaştı.

Aktüalite filmlerinin sinemaya propaganda amaçlı yansımasını değerlendiren Erdoğan, çalışmasında yer verdiği savaş, endüstri, bilim, coğrafya filmleri kategorileriyle ile izleyicilere Türkiye tarihiyle ilgili kapsamlı bir bakış açısı sundu.

Doktora tezini “Anlamlama Süreci Olarak Sinema ve Seyirci İlişkisi” üzerine yazan Prof. Erdoğan’ın, Yeşilçam sinemasında kolonyal söylem, ses ve beden, Hollywood’un Türkiye’de alımlanması ve Amerikan filmlerinin Türkiye’de dağıtımı gibi konularda da birçok makale ve eseri bulunuyor.

27 Ekim`de Büyük Britanya Ulusal Kütüphanesi’nde düzenlenen program, Türkiye’nin yani sıra Merkez ve Doğu Avrupa`dan, Balkanlar`dan, Baltık ve İskandinav ülkelerinden de birçok akademisyen ve sinemacıyı bir araya getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.