Site icon Londra Gazete

“Buram Buram Anadolu” dinleyicileri mest etti

 

TÜRK Sanat müziğinin Londra’daki temsilcilerinden Hoş Seda Türk Sanat Müziği Korosu geçtiğimiz Cumartesi müzikseverlere “Buram Buram Anadolu” ezgileriyle tam bir müzik ziyafeti yaşattı.

Hoş Seda Türk Sanat Müziği Korosu, Türk müziğinde iz bırakan kadın söz yazarları ve bestecilerin eserlerinden oluşan eserleri sanatseverler için seslendirdi. Yörelere göre ayrılan ve Anadolu’nun her bir perçeminin ezgilerle temsil edildiği konsere birçok katılımcı ilgi gösterdi.

Konserde açılış ve selamla konuşması yapan Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Dilek Altunkaş, sanatın bireyleri ve kültürleri birbirine bağlayan önemli bir güç olduğunu belirterek Londra’da bu misyonun önemli bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Konserin ilk bölümünde sanatseverlerin huzuruna çıkan 22 kişilik Hoş Seda Korosu, 16 parçadan oluşan repertuarla Türk sanat müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi ve dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Islington’da bulunan St. James’in muhteşem akustiğiyle tam bir müzik şölenine dönüşen konserde, Dilek Altunkaş önümüzdeki dönemlerde yine konser projeleriyle toplumla buluşacaklarını belirtti.

Exit mobile version