kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
35,4158
EURO
36,2904
STERLIN
43,2647
BITCOIN
$94.554
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
3°C
LONDRA
3°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Açık
3°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
6°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C
Salı açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Day-Mer Tiyatro Günleri başlıyor

Day-Mer Londra Meydan Sahnesi bu kez ‘Kadının Çoksesli Temsili’ konseptiyle Tiyatro Günleri düzenliyor.

Day-Mer Tiyatro Günleri başlıyor
07.04.2017
0
A+
A-

 

YILLARDIR toplumsal sorunları oyunlarıyla dile getiren ve onlarca oyunu seyirciyle buluşturan Day-Mer Londra Meydan Sahnesi bu kez ‘Kadının Çoksesli Temsili’ konseptiyle Tiyatro Günleri düzenliyor.

Rahime Simpson’un yönettiği ‘Dış Ses’, ‘Evim! Güzel Evim!’ ve Mine Sögüt’ün ‘Sinekler Sevişirken’ adlı öyküsünden Gamze Arslan’ın uyarladığı ‘Pencereyi Kapat Anne’ adlı yeni üç oyunla seyirciyle buluşacak.

Tiyatro günleri kapsamında, oyuncu ve akademisyen Berrin Çelik ile yönetmen ve eğitimci Rahime Simpson’un konuşmacı olarak katılacağı ‘Tiyatro Metinlerinde Kadınlar’ ve ‘Dünden Bugüne Day-Mer Londra Meydan Sahnesi’ konulu söyleşi ve sergi de gerçekleştirilecektir.

 

‘EVİM! GÜZEL EVİM!’

Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı oyun; hayatlarımızın, devletle ilişkimizin ve gittikçe daha fazla siyasi tartışmaların merkezinde yer alan ‘aile’ kavramına odaklanıyor. ‘Aile’ derken kimi kastediyoruz, aileye kimin gözünden bakıyoruz? ‘Aile içinde’ yaşananlar özel midir? Öyleyse, kimin özelidir? Kol kırıldığında içinde ne kalır? ‘Bizim ailemiz’, ‘öteki aileler’den farklı mıdır?

‘Evim! Güzel Evim!’ seyirciyi dört kişilik bir ailenin salonuna davet ediyor. Aile bir oyunsa, ‘Evim! Güzel Evim!’ hem oyunun kurallarını bozuyor hem de oyun alanını yeniden çiziyor. Evim! Güzel Evim! tam da bu ismi neden ve ne pahasına söyleyebiliyor olduğumuzu, kadınların gözünden anlatmayı deniyor, bizi kendimize farklı bir gözle bakmaya davet ediyor.

‘DIŞ SES’

Oteriter ‘Dış Ses’ Dışarıdan Sesleniyor ama İçimizde Yankılanıyor!

Zeynep Kaçar’ın yazdığı ‘Dış Ses’te, biri ev diğeri iş kadını olan iki kadın, çocukluklarından beri öğretilenlerin içinde yaşarken, bir gün uyandıklarında yaşadıkları yerin bir kabin olduğunu fark eder. Dışardan gelen ses onları yargılar ve sonsuza kadar buraya hapseder. Çıkış yolları arayan kadınlar, önce yalnız olmadıklarını, sonra da aslında kendilerini ve yargılayan sesi sorgularlar. Erkek egemen toplumunun kurguları ve kalıplarından kurtulmanın, ezberleri bozmanın, kabinden çıkmanın bir yolunu arar. İnce bir mizahla zenginleşen oyunda, aşılamayan engelleri ve yabancılaşmayı, ötekileşmeyi yaşayan kadının toplum içindeki yerini bir kez daha dillendirir.

İzleyicilerin kendilerini ve toplumsal rollerini sorgulayacakları bu oyun da otoritenin içselleştirilmesine dikkat çekerek dış sesin içimizde yankılanmasını gözler önüne serer.

‘PENCEYİ KAPAT ANNE!’

Öykü kadının çoğul sesini sahnedeki temsili aracılığıyla anlatmakta. Çocuk ve cinsel istismara seyirci kalan anneannenin parçalı monologları ile ensestin üç kuşak kadının hayatında yarattığı etkilerden oluşan hikaye seyirciye bir anlatıcı aracılığıyla aktarılıyor.

Day-Mer Londra Meydan Sahnesi yönetmeninden asistanına oyuncusundan ışıkçısına, kostümünden makyajcısına kadar gönüllü çalışıp emek veren bir ekip. Günümüzde devam eden kadına karşı şiddeti bu sezonun oyunları aracıyla sergileyerek toplumsal sorumluluklarını bir nebzede olsa yerine getirmeyi hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.