Site icon Londra Gazete

Hitler’in saati 3,4 milyon sterline açık artırmada

Adolf Hitler’e ait olan ve bir Fransız askeri tarafından dağdaki sığınağından yağmalanan saat, açık artırmada. Alman diktatörün adının baş harflerini taşıyan saatin 3,4 milyon sterline satılması bekleniyor.

İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde bir Fransız askeri tarafından dağdaki sığınağından yağmalanan Hitler’e ait altın bir saat, müzayedede satışa çıkıyor.

İsviçreli lüks saat üreticisi LeCoultre tarafından üretilen saatin üzerinde Nazi liderinin baş harfleri, Swastika ve Alman imparatorluk kartalı yer alıyor. Aynı zamanda üç tarih yazıyor: Hitler’in doğum günü, Almanya şansölyesi olarak atandığı tarih ve Nazi partisinin 1933 seçim zaferinin tarihi.

Saatin Hitler’e 1933’te Almanya şansölyesi seçildikten sonra liderliğini yaptığı Nazi partisi tarafından verildiğine inanılıyor.

Saatin, 4 Mayıs 1945’te, Hitler’in güney Almanya’nın Bavyera kentindeki Berghof’taki dağ evinden bir Fransız askeri tarafından alındığı belirtiliyor. Hitler ise bundan sadece beş gün önce Berlin’deki sığınağında intihar etmişti.

İLK DEFA SATIŞA ÇIKIYOR

Exit mobile version