Site icon Londra Gazete

İngiliz sendikacılardan Türkiye ile Dayanışma Platformu

SPOT’un kuruluş bildirilerini Day-Mer Sekreteri Oktay Şahbaz okudu.

SPOT’un kuruluş bildirilerini Day-Mer Sekreteri Oktay Şahbaz okudu.

Aralarında sendikalar, sivil toplum örgütleri ve Türk-Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi Day-Mer’in bulunduğu bir grup oluşum, ‘Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası’ (SPOT) isimli bir platform kurdu.

Geçen yıl Haziran ayında yaşanan Gezi protestolarını gözlemlemek üzere Türkiye’ye giden sendikacılar heyetinin önerisiyle kurulan oluşumun açılış toplantısı 8 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. Londra Toplum Merkezi’nde yapılan toplantıya  Londra’da bulunan Halkların Demokrasi Partisi İstanbul milletvekili Levent Tüzel ve HDP Sarız Belediye Başkan Adayı Derviş Altun da katıldılar.

Kuruluş toplantısında HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel de yer aldı.

İngiltere’de milyonlarca üyesi bulunan RMT, NUT, ITF, PCS ve UNITE gibi sendikaların desteklediği SPOT,  Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip edecek ve İngiltere kamuoyunu da bilgilendirecek. Sendikacıların ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra politikacılar,LGBT örgütleri, çevreciler ve başta Glasgow Celtic olmak üzere futbol takımları taraftarlarının da destek verdiği SPOT, lobi çalışmalarına da öncelik verecek.

Türkiye halkları ile aktif bir dayanışma içinde olacaklarını belirten kampanya temsilcileri, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yürüteceklerini bildirdiler.

Day-Mer Sekreteri Oktay Şahbaz’ın kuruluş bildirilerini okuduğu toplantıda sendikacılar da söz alarak birer konuşma yaptılar. Bu konuşmacılardan, Haziran ayında Gezi Parkı’na giden grupta yer alan Demiryolları Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley, Türkiye ile yakından ilgilendiğini belirterek, Taksim’de yaşadığı tecrübeyi ve polisin sert müdahalelerini anlattı.  Hedley anti demokratik uygulamalara dikkat çekmek için geniş çaplı bir kampanyanın yürütülmesi gerektiğini savundu.

SPOT’un kamuoyuna tanıtım toplantısına katılarak bir konuşma yapan HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel de bu tür oluşumlarının Türkiye’deki demokrasi mücadelesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Exit mobile version