Site icon Londra Gazete

Avrupalı Başkonsoloslar İstanbul’da barış için yürüdü

11

Brüksel’de bu sabah meydana gelen saldırılar üzerine kırmızı alarma geçen dünya, İstanbul’da İsrail ve Belçika’nın da aralarında bulunduğu 19 ülkeden Başkonsolosun Taksim istiklal caddesinde yürümesiyle bir mesaj daha verdi. İstanbul’dan farklı bölgelerden gelen Belediye Başkanlarının da katıldığı yürüyüşte teröre hayır mesajı verildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demican’ın da bulunduğu yürüyüşte, birlik olan Başkonsoloslar ve Belediye Başkanları “Teröre hayır demek için, barış için buradayız” duyurusunda bulundular.

Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar’ın elinde “Teröre karşı tek yüreğiz, halkımızın başı sağ olsun.” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Sorunlara özgürlükçü ve adaletli bir çözüm bulamadığımız için bunları yaşıyoruz. Dünya bu konuda Türkiye gibi bakmıyor. Şu anda Avrupa’da terör örgütünün çadırı açılabiliyor. Teröre karşı tek bir yürek olmalıyız. Bu Beyoğlu’nun meselesi değil, bu İstanbul’un meselesi de değil. Bu dönemlerde siyasi duruşlarımızdan, günlük siyasi menfaatlerimizden bağımsız hareket ederek ortak tavır almayı bilmemiz gerekiyor” dedi.

 

Exit mobile version