Site icon Londra Gazete

Telegraph: Türkiye, Avrupa’yı Tehdit Ediyor

 

İngiliz Telegraph gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’de göçmenlere “hoşçakal” denecek bir noktaya gelinebileceği konusunda, Avrupa Birliği’ni (AB) uyardığını yazdı.
İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Telegraph, “Türkiye kapılarını açarak, mültecileri Avrupa’ya göndermekle tehdit ediyor” başlığıyla, AB ve Birleşmiş Milletler’in (BM), Halep’ten kaçan Suriyeli sığınmacıların geçişi için Türkiye’nin sınır kapısını açma çağrısına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tepki gösterdiğini aktardı.

Gazete, “ ‘Türkiye kırılma noktasında ve bir ülke mültecilerin Avrupa’ya doğru kaçması için kapılarını açabilecek hale gelebilir’ sözleriyle Erdoğan tehdit etti.” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın BM’yi sert bir dille eleştirdiğini belirten gazete, aynı zamanda Cumhurbaşkanı’nın mülteci krizi ile ilgili AB yetkilileri Jean Claude Juncker ve Donald Tusk ile ortaya çıkan görüşme tutanaklarını da hatırlattı.

Haberde, Erdoğan’ın “Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarını açıp mültecileri otobüslere bindirip göndeririz. Eğer iki yıl için 3 milyar avro verecekseniz hiç konuşmayalım” ifadeleriyle, göçmen konusuna yönelik AB yetkililerine alaycı bir tavır takındığı belirtiliyor.

Exit mobile version