Site icon Londra Gazete

Bekir Karlığa Londra’da konuşacak

 

Başbakanlık Başmüşaviri ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa.

Londra merkezli Türkiye Araştırmalar Merkezi CEFTUS, Türkiye’nin en önemli entellektüellerinden Başbakan Başmüşaviri ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa’nın konuşmacı olaracağı bir toplantıya ev sahipliği yapıyor.

Muhafazakar çevrelerin önem verdiği bir isim olan Karlığa, 24 Haziran’da Lordlar Kamarası’nda gerçekleştirilecek toplantıda “Yeni Dünya: yeni bir medeniyet algısı” konulu bir konuşma yapacak. Lord Sheikh’in moderatörlüğünü üstleneceği toplantı Lordlar Kamarası’nın 4A numaralı komite salonunda olacak. 19-21 saatleri arasında gerçekleşecek toplantıya katılmak isteyenler info@ceftus.org mail adresi aracılığı ile kayıt yaptırabilecekler.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan Prof. Dr. Bekir Karlığa’ya 2005 yhılında Türkiye ve İspanya’nın BM çatısı altında başlattığı ve bugün 120’ye yakın ülkenin destek verdiği “Medeniyetler İttifakı” projesinin mimarlarından birisi.

20 bölümlük  “Batıya Doğru Akan Nehir” belgeseli ile muhafazakar düşünce çevrelerinde büyük yankı yaratan Karlığa, Türk ve İslam düşüncesine katkılarından dolayı Al-Farabi Milli Üniversitesi tarafından Al-Farabi ödülüne de layık bulunmuştu.

Exit mobile version