kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9773
EURO
37,9000
STERLIN
45,1473
BITCOIN
$60.240
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
25°C
LONDRA
25°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
23°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Narin Güran’ın cenazesi toprağa verildi, en yakın aile üyeleri dahil 24 kişi gözaltında

Narin Güran’ın cenazesi toprağa verildi, en yakın aile üyeleri dahil 24 kişi gözaltında
09.09.2024
0
A+
A-

Diyarbakır’da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra Pazar sabah saatlerinde Tavşantepe mahallesi yakınlarındaki Eğertutmaz deresi yatağında bulundu.

Narin için Pazartesi günü Tavşantepe köyünden 2 km uzaklıktaki Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Batıkarakoç mahallesinde cenaze töreni düzenlendi.Törenin ardından Narin’in cenazesi Tavşantepe Mahallesi mezarlığına defnedildi.Narin’in otopsi işlemi Pazar günü Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda yapılmıştı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren otopsiye 14 kişilik uzman bir ekibin katıldığını söyledi.

Eren, “Narin’in bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölümün sebebini bulmak da biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı” diyerek sonraki sürece ilişkin bilgi verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yürütülen soruşturma kapsamında toplamda 24 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Tunç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 19 günlük arama çalışmaları sırasında 276 kişinin ifadesinin alındığını söyledi.

Medyaya sızan 9 Eylül tarihli ön otopsi raporunda ise, “istismar dahil her türlü suçu” ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı, bazı örneklerin inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği belirtildi.

Raporda, bu aşamada “gözle görünür bir kesici- delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği” ve “çürüme sebebiyle” ölüm zamanına ilişkin beyanda bulunulamayacağı ifade edildi.

Gözaltına alınanlar arasında, Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası da bulunuyor. Narin’in bir amcası geçen hafta tutuklanmıştı.

Narin’in bulunduğu çuvalın içinden terliğinin ve çantasının çıktığı da kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “adli sürecin bizzat takipçisi olacağı” açıklamasını yaptı.

Habertürk yayınına katılan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, aileyi “yakından” tanıdığını söyledi.

Ensarioğlu, “bildikleri ve bilmedikleri şeyler” olduğunu da kaydettikten sonra “hiç kimsenin gücü bu olayı örtmeye yetmez” ifadelerini kullandı.

Narin cenaze töreni

Narin’in ölüm haberini İçişleri Bakanı Bakanı Ali Yerlikaya verdi.

Yerlikaya, sosyal medya platformu X’ten “Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu” açıklamasını yaptı.

Daha sonra kameraların karşısına geçen Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in Eğerturmaz deresinde son görüldüğündeki kıyafetleri üzerinde bir şekilde çuval içerisinde bulunduğunu açıkladı.

Zorluoğlu, ilk bulgulara göre Narin’in öldürüldükten sonra dereye getirildiğini, cansız bedeni dere yatağına yerleştirildikten sonra üzerinin ağaç dalları ve taşlarla gizlendiğini söyledi.

Basın yasağı gerekçesiyle soru almayan Vali Zorluoğlu, soruşturmanın “çok yönlü ve titizliklikle” sürdürüldüğünü kaydetti.

Savcı sayısı artırıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısının daha görevlendirildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşamüstü sosyal paylaşım sitesi X’ten, “Narin’i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.