Site icon Londra Gazete

Türkiye depreme rağmen turist çekmeyi sürdürüyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin geleneksel olarak en yüksek turizm potansiyeline sahip olduğu pazarlardan ilginin devam ettiğini vurgulayarak, “Bu bağlamda Avrupa’dan gelen rezervasyon talepleri öne çıkıyor” dedi.

Bağlıkaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve kalanlara sabır diledi.

Yaşanan acıların tarifi ve telafisinin imkânsız olduğunu, ancak ellerinden geldiği ölçüde depremden etkilenen insanlara destek vermelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Bağlıkaya, şunları kaydetti:

“TÜRSAB olarak depremin ilk saatlerinde kriz masası oluşturduk ve hemen ardından dayanışma hattını devreye soktuk. Dört koldan depremlerin büyük yıkımlara yol açtığı 11 şehirde faaliyet gösteren acentelerimize ulaşmaya çalıştık. Hızlıca organize ettiğimiz yardım malzemeleri dolu araçlarımızı genel merkezimiz ve bölge temsil kurullarımızdan depremin vurduğu illerimize ulaştırdık. Ardından TÜRSAB Genel Merkez öncülüğünde; Bölge Temsil Kurulları, acentelerimiz, TÜRSAB personeli ve vatandaşlardan gelen yardım malzemelerini 8 tır, 8 kamyon, 20 otobüs, 159 sprinter, 3 midibüs ile deprem bölgesine sevk ettik.

Kahramanmaraş ve Antakya’da kurduğumuz seyyar mutfaklarımız ile depremzedelere destek olmak için çaba sarf ettik. Depremzedelerin bölgeden tahliyesi için üye seyahat acentelerimize ait araçları tahsis ederek depremzedelerin yanında olduk. Sonrasında düzenlediğimiz kampanyalarla ve otelcilerimizle hayata geçirdiğimiz girişimlerle depremzedelerimizin konaklama tesislerine ve ikinci konutlara yerleştirilmesi konusunda çaba gösterdik.”

Bağlıkaya, deprem bölgesindeki üyelerden bu yıl aidat alınmaması için Cumhurbaşkanlığına yazı yazdıklarını anlatarak, yönetimin, bölge BTK’larının, denetim ekiplerinin deprem illerindeki tespit çalışmalarının devam ettiğini, bu sürecin ardından da yaraların sarılması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını, seyahat acentelerini desteklemeye, bölge turizmini ayağa kaldırmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

“Bölgeyi eski haline getirmek için çalışacağız”

Firuz Bağlıkaya, depremin etkilediği şehirlerin, özellikle iç turizm pazarında önemli yere sahip olduğunu aktararak, gastronomi ve kültür turlarının vazgeçilmez destinasyonlarının depremlerde büyük yara aldığını, bu yaraları el birliği ile sarmak, bölgeyi eski haline getirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Yaşanan yıkım nedeniyle deprem bölgesindeki illerin bir kısmında turizm hareketlerinin başlamasının biraz zaman alacağını belirten Bağlıkaya, “Büyük kayıplar yaşadığımız bu süreçte turizmin iyileştirici gücüne ve ekonomik katkısına da çok ihtiyacımız bulunuyor. Bu bakımdan turizmin, deprem bölgelerindeki yaraların sarılmasında büyük rol oynaması ve şehirlerimizin turizmle yeniden toparlanması için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

Depremin 2023 turizm hedeflerine etkisine ilişkin soru üzerine Bağlıkaya, “Yaşadığımız bu büyük felaketin turizm sektörüne yansımalarını önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Bu anlamda ITB Berlin turizm fuarında gerçekleştireceğimiz temaslar ve yapacağımız görüşmeler büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version