Site icon Londra Gazete

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Kılıçdaroğlu, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo ile yayınladıkları videoda “metamfetamin” adlı uyuşturucuyla ilgili iktidar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu suçlamıştı

Jandarma Genel Komutanlığı, uyuşturucuyla ilgili iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ne olmuştu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabından yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo’nun da yer aldığı videoda, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın “okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız” palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu.” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” iddiasında da bulundu.

Sosyal medya hesabından ‘metamfetamin‘ açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı, yayınladıkları açıklamalar ile CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yanıt olarak yayınladığı videoda, “Kılıçdaroğlu’nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!” dedi.

Exit mobile version