Site icon Londra Gazete

Erdoğan: Tahıl krizi aşıldı, sevkiyat aynen sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Putin ile yaptığımız görüşme üzerine Sayın Şoygu, Sayın Akar’ı arayarak bugün saat 12’den itibaren tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladı” dedi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, “Sayın Putin ile yaptığımız görüşme üzerine Sayın Şoygu, Sayın Akar’ı arayarak bugün saat 12’den itibaren tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladı. Öncelikle Afrika’nın fakir ülkelerine bu koridoru işletecek, Cibuti, Sudan’ı ele almayı tavsiye etti, bunu da yapacağız” dedi.

“SEVKİYAT BUGÜN 12’DEN İTİBAREN ESKİSİ GİBİ SÜRECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın askıya alması nedeniyle durdurulan tahıl sevkiyatıyla ilgili müjdeli bir haberi paylaşarak, “Dün Putin’le görüştüm. Bugün de Zelenski ile görüşeceğim. Sayın Şoygu, Sayın Akar’ı arayarak bugün saat 12’den itibaren tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladı. Tahıl sevkiyatı bugünden itibaren eskisi gibi devam edecek” dedi.

“ÖNCELİK AFRİKA ÜLKELERİ OLACAK”

Tahıl sevkiyatında önceliğin Afrika ülkeleri olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal görüyorsun küresel çalışıyoruz. Böyle çalışmaya da devam edeceğiz. Putin’in konuyla ilgili bir ricası oldu. Tahıl sevkiyatında önceliğin Afrika’daki garip guruba ülkeler olmasını istedi. Bu plan kapsamında sevkiyatlar ilk olarak Cibuti ve Sudan gibi fakir ülkelere yapılacak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version