Site icon Londra Gazete

Amasra’daki maden kazasında şehit sayısı 40’a yükseldi

TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden kazasına ilişkin, “Sabah saat 07.30 itibarıyla gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden kazasına ilişkin son durumu açıkladı.

Bakan Soylu, şunları kaydetti;

Madencilerimiz onların aileleri ve Türkiye’de bu mesleği yapan tüm madencilerimizin hem gözleri hem kulakları hem bütün kalbi buradaydı. Türkiye’nin bir çokr yerinden gerek arama-kurtarma için gerek yardım için tüm kurumlarımız hem bu konuya yetkin olan Enerji Bakanlığımızın tüm kurumları hem yardımcı ve destek hizmetleri için bulunan AFAD’dan Sağlık Bakanlığına kadar tüm kurumlarımız, ambulans uçaklarımızdan buradaki tüm sağlık personelimize kadar herkes seferber oldu. Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiç bir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim.

Exit mobile version