Bu kış yaşanması öngörülen ısınma krizini fırsata çevirmeyi planlayan turizmciler Avrupa’da yaşayan emekliler için uzun süreli konaklama paketi hazırladı. Antalya’da tatil yapmanın Avrupa’da yaşamaktan daha ucuz olacağını belirten sektör temsilcileri günlük 21 Euro bedelle Türkiye’de tatil yapılacağını belirtti.
Türkiye turizm denince akla ilk gelen merkezlerden Antalya, Avrupa’da yaşanması beklenen ısınma krizini fırsata çevirmeye hazırlanıyor. Kış turizmine yönelik planlarını yapmaya başlayan sektör temsilcileri, Avrupa’da yaşayan yaklaşık 150 milyonluk emekliyi hedef pazar olarak seçti. Turizmciler, Avrtupa’daki doğalgaz krizinin Antalya’daki kış turizminin önünü açacağını düşünüyor.
Son gelen zamlarla aylık doğalgaz faturasının 600 euro civarında olacağını hesaplayan turizmciler, emekli Avrupalılar’a , “Doğalgaza vereceğiniz günlük 21 euroya otellerimizde yeme içme full kalabilirsiniz” teklifini sunacak.
AVRUPA’DA DOĞALGAZ KRİZİ
Rusya’nın AB’nin kendisine yaptırımlar uygulaması üzerine doğalgaz sevkiyatını düşürmesiyle Avrupa’da kışın evlerde yaşanacak ısınma sorunlarına yönelik önlemler alınıyor.
Doğalgaz krizinden doğacak sorunlar üzerine bir yandan özellikle yaşlı kesimi kış aylarını ülkelerinde geçirmeleri için aralarında Türkiye’nin de olduğu Akdeniz ülkelerini harekete geçirirken bir yandan da Almanya, Hollanda ve diğer ülkelerde insanlar yaz ortasında kış için hazırlık yaparak odun stoklamaya başladı.
HOLLANDA’DA ODUN TÜCCARLARI TALEBE YETİŞEMİYOR
Hollandalı odun tüccarları müşterilere yetişmekte zorlanıyor. Böyle giderse, pahalı olmasına rağmen yurt dışından odun ithal etmek zorunda kalacağını öngören odun tüccarları, “Müşterilerin yoğunluğuna bakacak olursak ortalık sanki kış gibi görünüyor” diyor.
BELÇİKA’DA DA TALEP PATLAMASI VAR
Enerji fiyatlarının arttığı ve önümüzdeki kışın tarihin en pahalı kışı olabileceği endişesiyle odun stoklama Hollanda ile sınırlı kalmayarak Belçika’ya da sıçramış durumda. Araştırmalara göre Belçikalı odun tüccarları da artan talebe yetişemiyor.
İSVEÇ, SLOVAKYA VE BALTIK ÜLKELERİ
İsveç’te de oduna olan talep oldukça fazla, Slovakya’da ve Baltık ülkelerindeki odun tüccarları müşterilerine yok satıyor, yüksek nakliye masrafları odun ihracatını tamamen durdurdu. Estonya’da da yakacak odun fiyatı yüzde 240 oranında artmış halde.