Site icon Londra Gazete

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Türkiye’nin garantör olmasını istiyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Türkiye’yi garantör olmasını istediğimiz ülkeler arasında görüyoruz” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın da buna bir itirazının olmadığını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Lviv’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya-Ukrayna savaşını görüşmek üzere bir araya geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, görüşmeden önce basına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Ukrayna krizinde oynadığı aktif rolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuleba, Çavuşoğlu’nun Moskova ziyareti sonrası Kiev’e geldiğine dikkati çekerek, son günlerde Çavuşoğlu ile yakın temas içinde olduklarını kaydetti.

Dmitro Kuleba, savaşın başladığı ilk günden itibaren Türkiye’nin ilkeli bir duruş sergilediğini belirterek, barış hedefine ulaşılabilmesi için Türkiye ile iş birliği yapmayı dört gözle beklediklerini ifade etti.

Çavuşoğlu’na kişisel çabalarından ötürü teşekkür eden Kuleba, “Kararlılığınız, cesaretiniz ve şahsen ziyaretiniz, Türkiye’nin aktif bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor.” diye konuştu.

Exit mobile version