Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın davasında ilk duruşma görüldü. Mahkeme Kabaş’ın tahliyesine karar verdi.
Katıldığı bir televizyon programında kullandığı atasözü nedeniyle gözaltına alındıktan sonra ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın ilk duruşması bugün İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezası ve tahliye kararı verildi. Kabaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hakaret suçundan da beraat etti.
49 gündür tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya salonun küçük olması sebebiyle sınırlı sayıda gazeteci alındı. Duruşmada savunma yapan Kabaş, “Mevcut iktidarın bana ve bize yaşattıklarına rağmen gerçekleri söylemeye devam edeceğim. Yurtdışında aldığım eğitimlerden sonra kendi isteğiyle yurda dönmüş bir gazeteciyim. Hakkımda açılmış tek bir dava yok” dedi.
‘ATASÖZÜNDEN HAKARET ÇIKARIP CEZALANDIRILMAMI İSTİYORLAR’
Önceki yıllarda yaptığı başka bir konuşmanın AK Partililer tarafından montajlanarak yayınlandığını söyleyen Kabaş, “Konuşmamın içeriği kasıtlı bir şekilde çarpıtılmış ve kamuoyuna izletildi. Goebbels yöntemlerini eleştirdiğim konuşmam Goebbels yöntemleriyle hedef gösterildi. Merak ediyorum acaba hukuk karşısında hakkımı aramak bu husumetin sebebi midir? Bu kişiler şimdi de atasözünden hakaret çıkarıp cezalandırılmamı istiyorlar. Ben bugün IŞİD üyesi olup, emniyetin canlı bomba listesinde olsaydım serbest olacaktım, uyuşturucu ticareti yapsaydım rahat rahat dolaşacaktım” diye konuştu.
NE OLMUŞTU?
Gazeteci Sedef Kabaş, 14 Ocak’ta katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınmış, 22 Ocak’ta da tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Sedef Kabaş’ın zincirleme şekilde “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik “görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.