Site icon Londra Gazete

ABD’li Demokrat senatörden Selahattin Demirtaş paylaşımı

ABD’li Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Twitter’da yaptığı paylaşımda ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala’nın serbest bırakılması için yaptığı çağrıyı hatırlatarak eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 4 yıldır tutuklu olduğuna dikkat çekti.

“Trump bunu çok uzun süre önce yapmalıydı”

Twitter üzerinden açıklama yaparak Dışişleri Bakanlığı’nın Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapmasından memnun olduğunu ifade eden Van Hollen, “Trump bunu çok uzun süre önce yapmalıydı” yazdı.

“Türkiye AİHM kararlarını duymazdan gelmeye devam ediyor”

T24’te yer alan habere göre; Van Hollen şu ifadeleri kullandı: “Aynı zamanda adil olmayan bir şekilde tutuklanan binlerce Türk vatandaşını da unutmamalıyız. Bu isimlerin arasında eski cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da var. Türkiye’nin en büyük üçüncü siyasi partisinin lideri Demirtaş 4 yılı aşkın süredir cezaevinde. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin onun ve Kavala’nın tutukluluğunun haksız olduğu hakkındaki kararlarını duymazdan gelmeye devam ediyor.”

Senatör Chris Van Hollen, 2019 ve 2020 yıllarında bazı senatörlerin Beyaz Saray’a yazdıkları ve Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını talep eden mektupların Demokrat önderlerindendi.

Exit mobile version