Site icon Londra Gazete

Erdoğan Ermenistan’la kapalı olan sınır kapılarının açılabileceğini söyledi

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’dan dönerken uçakta gazetecilere Kafkasya konusundaki yeni planlarını ve görüşlerini açıkladı.

Bakü ziyareti sırasında BMC’nin Azerbaycan ile işbirliği, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin Azerbaycan’daki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere yardımı ve “medya alanında stratejik işbirliği” gibi alanlarda anlaşmalar imzaladıklarını belirten Erdoğan, bundan sonra iki ülke vatandaşlarının kimlik kartıyla seyahat etmesinin mümkün olacağını söyledi.

Erdoğan, Karabağ bölgesinin yeniden inşasında hem altyapı hem de üst yapı olarak önemli bir rol oynayacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kafkasya’da Türkiye, Rusya, İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan’ın yer alacağı bir platform üzerine çalıştıklarını, 1993’te Dağlık Karabağ’daki Ermenistan işgali nedeniyle kapatılan Türkiye-Ermenistan sınırının tekrar açılabileceğini sinyalini verdi:

“Üzerinde çalıştığımız altılı platform herkes için kazan-kazan imkânı sağlayacak bir girişimdir. Ermenistan da bu sürece katılır ve olumlu adımlar atarsa Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde de yeni bir sayfa açılabilir.

Exit mobile version