Site icon Londra Gazete

Türkiye’de benefit dolandırıcılığı takibi

52 yaşındaki Karen Trant’ın, açık alan korkusu olduğunu söyleyerek benefit aldığı tespit edildi.

52 yaşındaki Karen Trant’ın, açık alan korkusu olduğunu söyleyerek benefit aldığı tespit edildi.

İngiltere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (DWP) geçen bir yıl içerisinde, 7 binden fazla vatandaşının, bir başka ülkede yaşadığı halde sosyal yardım alarak usülsüzlük yaptığını açıkladı.

Toplam 7 bin 296 kişinin devleti £82 milyon zarara uğrattıklarını kaydeden DWP, haksız yardım alan vatandaşlarının en çok yaşadıkları ilk 3 ülkeden birisinin Türkiye olduğunu bildirdi. 157 ülkede yapılan incelemelere göre Türkiye’de yaşayan 298 İngiliz vatandaşı, İngiltere’de sürekli olarak yaşadıkları halde, belediye ve Job Centre gibi kurumlardan benefit almayı sürdürdü.

DWP dedektifleri, İspanya’nın, 769 kişi ile benefit dolandırıcısı İngiliz vatandaşlarının en çok yerleşik olduğu ülke olduğunu belirlerken, bu ülkeyi 628 kişi ile Pakistan, 282 kişi ile  Hindistan, 246 kişi ile ABD, 213 kişi ile Fransa ve 186 kişi ile Bangladeş takip etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde de 126 kişinin, haksız olarak sosyal yardım aldıkları tespit edildi.

Bakanlık yetkilileri, özellikle sıcak ülkelerde yaşayan çok sayıda İngiliz vatandaşının, bir başka ülkede yaşadıkları halde, belediyeden tahsis ettikleri veya konut yardımı (housing benefit) aldıkları evlerini üçüncü şahıslara kiralayarak haksız gelir elde ettiklerine dikkat çekti. Bazı vatandaşların da, ülkeden göç ettikleri halde yardımlarının kesilmesi gerektiğini yetkililere bildirmedikleri, ölen yakınlarına tahsis edilen yardımları almaya devam ettikleri de belirlendi.

YÜRÜYEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ; VATİKAN’DA YAŞIYOR

DWP yetkilileri, deniz aşırı ülkelerde yaptıkları araştırmaların, sosyal yardım sisteminin nasıl suistimal edildiğine yönelik çarpıcı örnekler verdiğini kaydettiler. Örneğin yürümekte zorluk çeştiğini beyan ederek engelli yardımı alan bir İngilizin, aslında Vatikan’da yaşadığının anlaşıldığını kaydeden yetkililer, Himalaya dağının eteklerinde bulunan Butan’da yaşayan bir İngiliz’in de sağlık sorunları yüzünden iş bulamadığını söyleyerek yıllardır yardım aldığını kaydetti.

Yine sağlıklarının çalışmaya elverişli olmadığını beyan ederek yardım alan Galler’li bir çiftin, İspanya’da Malaga’da lüks içerisinde yaşadığını belirleyen DWP dedektifleri, açık alan korkusu olarak bilinen ‘agoraphobic’ rahatsızlığı olan  Karen Trant isimli vatandaşın da yıllardır Hindistan’da yaşadığını ortaya çıkardılar.

DWP dedektiflerinin en çok mesai harcadığı bölgelerden birisi, İngilizlerin gözdelerinden Didim oldu.

Exit mobile version