Site icon Londra Gazete

Türk öğrenciler en çok Polonya’yı tercih ediyor

erasmus haber webAvrupa Birliği’nin üniversite öğrenci ve öğretim elemanları için oluşturduğu değişim programı Erasmus kapsamında 2012/2013 döneminde 270 bin dolayında öğrencinin, bir başka ülkede eğitim ve staj gördüğü açıklandı.

Söz konusu dönemde Erasmus’tan yararlanarak eğitim ve staj gören Türk öğrencisi sayısı ise 14 bin 412 oldu. Bir önceki yıla göre yüzde 22 artış gösteren Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülke Polonya oldu. Barınma ve gıda harcamalarının diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olduğu Polonya’ya bir yıl boyunca 2 bin 705 Türk öğrenci gitti. Bu ülkenin ardından sırasıyla 2 bin 472 kişi ile Almanya, bin 207 kişi ile İtalya ve bin 59 kişi ile İspanya, Türk öğrencilerinin en çok tercih ettikleri ülkeler oldu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm-Otelcilik bölümü öğrencileri Buse Zorer, Songül Olmuş ve İlknur Karababa, geçen yıl 3 ay için geldikleri Londra’da faaliyet gösteren bir restoranda çalışmışlardı.

Toplam 33 Avrupa ülkesini kapsayan Erasmus kapsamında Türkiye’yi tercih eden yabancı öğrencilerin sayısı ise 6 bin 145 oldu. Türk üniversiteleri ve şirketlerine en çok ilgi gösteren ülke öğrencilerinin başında bin 649 kişi ile Almanlar geldi. Aynı dönemde 617 Türk öğrenci, başta Londra olmak üzere İngiltere’ye gelirken, Türkiye’ye giden İngiliz öğrenci sayısı 95’te kaldı. İngiltere toplamda ise 14 bin 579 öğrencisini Erasmus’la bir başka ülkeye gönderirken, 27 bin 182 yabancı öğrenciye de vize verdi.

 

Exit mobile version