Site icon Londra Gazete

Parlamento’da Türkiye toplantısı

Daha önce de Ceftsu toplantılarına katılan Profesör Fuat Keyman, Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirecek.

Daha önce de Ceftsu toplantılarına katılan Profesör Fuat Keyman, Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirecek.

Londra merkezli Türkiye Araştırmaları Merkezi (Centre for Turkey Studies-CEFTUS) İngiliz Parlamentosu’nda gerçekleştirdiği Türkiye konulu toplantılarına Profesör Fuat Keyman ile devam ediyor. ‘Türkiye’de Demokrasi, Kimlik ve Dış Politika ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ konulu toplantıda Keyman’ın yanısıra eski BBC çalışanı olan ve halen De Montfront Üniversitesi’nde çalışan Dr Natalie Martin de konuşmacı olarak katılacak. Toplantı 4 Haziran günü, 19.00-21.00 saatleri arasında Parlamento’nun 12 numaralı Komite Odasında gerçekleşecek. Toplantının ev sahipliğini İşçi Parti’li Milletvekili Keith Vaz yapıyor.

Radikal Gazetesi’nde köşe yazıları da yazan Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Fuat Keyman’ın,  Dr Şebnem Gümüşçü ile kaleme aldığı ‘Türkiye’de Demokrasi, Kimlik ve Dış Politika: Değişim aracılığıyla Üstünlük (İslam ve Milliyetçilik’) isimli kitabı bu ay içerisinde yayınlandı. Keyman Ceftus toplantısında, Türkiye’nin son on yılda AKP iktidarında yaşadığı  siyasi ve kültürel değişime ilişkin değerlendirmelerin yanısıra Cumhurbaşkanlık seçimleri öncesi gelişmeleri değerlendirecek.

Dr Natali Martin ise toplantıda, Türkiye’nin dış politikasını ve Avrupa Birliği’nin son zamanlardaki siyasi gelişmelere olan tutumunu analiz edecek. Martin’in ‘Güvenlik ve T

ürkiye’nin AB’ye Girişi: Normlar, Reformlar ve Kıbrıs Meselesi’ (Security and Turkey-EU accession: Norms, reforms and the Cyprus issue) isimli çalışması önümüzdeki yıl yayınlanacak.

Toplantıya katılmak istteyenler www.ceftus.org sitesi üzerinden ya da centreforturkey@gmail.com üzerinden kayıt yaptırabilecekler.

Exit mobile version