Site icon Londra Gazete

İngiliz Milletvekilinden Afrin çağrısı

İŞÇİ Partisi Kuzey Enfield bölgesi Milletvekili Joan Ryan yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere Başbakanı ve Dışişleri Bakanına Türkiye’deki yetkililerle görüşmelerine ve Türk ordusunun Afrın’e yönelik operasyonlarını sona erdirmesi için çağrı yaptı.

Joan Ryan’nın, Theresa May ve Boris Johnson’a gönderdiği mektupta, İngiltere hükümetinin NATO, AB ve BM ile çalışıp bir insani krizi önlemesinin gerektiğini vurguladı.

Ryan, Türk ordusunun Afrin’e yönelik operasyonu için herhangi bir gerekçe olmadığını belirterek, yazılı açıklamasında, “Sivil kayıplar ve Kürt topluluğunun güvenliği konusunda son derece endişe duyuyorum. Böyle agresif bir askeri operasyonun bu kadar yanlış isimlendirildiğini görmek çok üzücü.

Kürt halkı, IŞİD ile mücadelede cesaret gösterdiği için yeterince bedel ödemiştir. Binlerce ve milyonlarca insan evlerinden çıkarıldı ve tahrip edildi. Bu konuyu yakından takip etmeye devam edeceğim, hükümete her fırsatta baskı uygulayacağım ve Afrin’deki Kürt topluluğunu korumak ve insani bir krizi önlemek için mücadele edeceğim” dedi.

Exit mobile version