Site icon Londra Gazete

Sorunlarımız TBMM’ye taşındı

CUMHURİYET Halk Partisi, Yurt Dışı Örgütlenmelerden sorumlu Tekin Bingöl’ün Yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunları ile ilgili TBMM başkanlığına verilen araştırma önergesi sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl tarafından Meclise verilen mektubun içeriğinde şu konulara değinildi:

Bahsi geçen sorunların bir kısmı için yasal düzenlemeler gerekmekteyken bir kısmı piyasa koşullarında biçimlendiği için diyalog kanallarının geliştirilmesi gerekmektedir. Başka bir ifadeyle bahsedilen sorunların yalnızca Hükümet girişimiyle çözülemeyeceği ortada olduğu gibi, bu konuda harekete geçilmesi, sorunlara karşı sistemli bir çözüm paketinin hazırlanması gerekmektedir. Dünyada bu konuda yapılmış çalışma ve deneyimlerden yararlanmamız mecburi olmuştur. Bunun için ise Meclis çatısı altında bir komisyon kurulması, çalışmaların daha sistemli yürütülmesine katkı sağlayacağı gibi, önerilerin uygulanması açısından da yararlı olacaktır.

Bu bağlamda; yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının tespit edilmesi, bu sorunların çözümü noktasında sistemli çalışmaların yapılabilmesi, konunun uzmanlarının, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kurduğu Sivil Toplum Örgütlerinin görüşlerinin alınması amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz.

Exit mobile version