Site icon Londra Gazete

Guardian: Türkiye, İngiliz turistler için yeniden turizm haritasında

 

İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye‘nin bu yıl İngiliz turistler için yine popüler bir destinasyon olmaya başladığını yazdı
Gazete, uluslararası tur operatörü Thomas Cook‘un verilerine dayanarak verdiği haberde, Türkiye‘nin başkent Ankara ile Almanya arasındaki giderek yükselen tansiyonuna karşın İngiliz turistler için yeniden turizm haritasına girdiğini yazdı
Thomas Cook’un Yönetim Kurulu Başkanı Peter Fankhauser, Berlin‘in Alman vatandaşlarının Türkiye‘ye ziyaretlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarmalarına karşın Türkiye‘nin yabancı turistler için bir cazibe merkezi olmayı kanıtladığını söyledi.
İNGİLTERE’DEN TATİL REZERVASYONLARI YÜZDE 11 ARTTI
Thomas Cook’tan yapılan açıklamaya göre bu yıl şirket üzerinden Türkiye‘deki tatil destinasyonlarına yapılan yaz rezervasyonlarının oranı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 11 arttı.
Gazete haberinde ayrıca geçtiğimiz yıl temmuz ayındaki geçen başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye‘ye giden İngiliz turistlerin sayısının azaldığı hatırlatarak Thomas Cook‘un da o dönemde Türkiye‘deki tatil rezervasyonlarını iptal edenlerden para almadığa dikkat çekti. (HABERLER.COM)

Exit mobile version