Site icon Londra Gazete

BBC’ye Berkin Elvan protestosu

bbc berkin elvan 2

Londra’da faaliyet gösteren bir grup sivil toplum örgütü, geçen hafta yaşamını yitiren Berkin Elvan’in ölümü Türkiye’de yaşanan anti demokratik uygulamalara duyarsız kaldığı gerekçesiyle BBC’yi protesto etti.

Bugün BBC’nin Portland Place Regent Street üzerinde bulunan binasının önünde toplanan onlarca kişi taşıdıkları pankart ve dövizlerle AKP hükümetini ve Türkiye’deki gelişmelere ilgisiz kaldığını savundukları BBC’yi protesto ettiler. Aralarında Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi(YÇKM)  yöneticilerinden Yusuf Açıl’ın da  bulunduğu grup içerisinde 5 kişi ise BBC binasına girerek, üzerinde Berkin Elvan’ın fotoğrafının yer aldığı pankartlar açtı.

Daha sonra bir basın açıklaması yapan göstericiler, Erdoğan hükümetinin Gezi olaylarından bu yana baskıcı uygulamalarını ağırlaştırdığını, çok sayıda çocuk ve gencin öldürüldüğünü öne sürdüler. BBC ve uluslararası kamuoyunun ilgisizliğinin, söz konusu anti demokratik uygulamaların sürekli hale gelmesine yol açtığı savunulan açıklamada, Türk hükümeti tarafından desteklendiği iddia edilen  Radikal İslamcı grupların Suriye’de çocuklar ve sivilleri öldürdüğü de kaydedildi.

Gösteriyi Londra Gezi platformu, Britanya Alevi Federasyonu, GİK-DER, YÇKM, Koçgiri Derneği ve  Elbistan Toplum Merkezi gibi sivil toplum örgütleri destek verdi.

Exit mobile version