Site icon Londra Gazete

Birleşik Kıbrıs Platformu’nun çözüm turu

Brüksel’e giden Georgios Michaelides , Kıvanç Diren, Hassan Raif, Çağrı Coşar ve Mertkan Hamit’ten oluşan heyet AP yetkilileri ile görüştü.

Kıbrıslı Türk ve Rumlar arasında tekrar oluşan diyaloğu güçlendirmek ve çözüm sürecine katkıda bulunmak için faaliyet gösteren Birleşik Kıbrıs Platformu girişimlerini yoğunlaştırıyor. Geçen ay içerisinde Brüksel’e bir ziyaret gerçekleştiren Platform, bu hafta içerisinde İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs masası şefi ile biraraya geldi.

Kıbrıs dışında yaşayan Rum ve Türklerin oluşturduğu platform temaslarında, Kıbrıs’ta kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması için çaba gösterilmesi çağrısında bulunuyor. Aralarında AB Komiserleri Androula Vassiliou ve Stefan Fulle’nin de bulunduğu çok sayıda kişi ile görüşen Platform, önümüzdeki günlerde Türkiye’de de bir dizi temasta bulunacak.

Platform, 2006 yılının Aralık ayında İstanbul’da düzenlenen İstanbul Konferansı sırasında, İngiltere, Fransa, Türkiye, Almanya, Yunanistan, Avustralya ve Belçika gibi ülkelerde yaşayan  Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum örgütlerin biraraya gelmesiyle oluşturulmuştu.

İki toplum arasında yeniden yakınlaşmaya ve nihai hedef olan adanın yeniden birleşmesine katkı sağlamak için çalışan platform, düzenlediği etkinlikler, toplantılar ve gerçekleştirdiği temaslar ile çözüm sürecine katkıda bulunmayi hedefliyor.

Exit mobile version