Site icon Londra Gazete

18 Mart için ücretsiz sefer

Geçen yıl Mayıs ayında kuruluşunu ilan eden ‘Türkçe Konuşan Topluluklar Asamblesi’ (Turkuas-UK) 18 brookwood sehitlik 1Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü etkinliklerine katılım için bir organizasyon düzenliyor.

Vakıf, daha önce Londra Büyükelçiliği tarafından duyurulan ve Brookwood Türk Hava Şehitliği’nde yapılacak olan törene ulaşım için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.  18 Mart Salı günü saat 12.00’de başlayacak etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar,  aynı gün sabah saat 09.30’da Wood Green Metro İstasyonu’nun önünden hareket edecek otobüsle Brookwood’a ulaşabilecekler.

Törene katılmak isteyen okullar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların TURKUAS UK’in  info@turkuas-uk.org adresine başvurabilecekler.

Büyükelçilik’ten daha önce yapılan açıklamada “Anma günlerimiz; bayramlarımız gibi, ulusal birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren, toplumsal dayanışmamızı güçlendiren ve genç kuşaklarımıza ulusal bilinç ve sahiplenme duygusu aşılayan özel günlerdir.  Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermekte olan değerli Türk basın mensupları, dernek temsilcileri, Türk okulları ve öğrencileri ile toplumumuzun tüm bireyleri; vatanımızı korumak ve gelecek kuşakların mutlu ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri için hayatlarını ortaya koymuş tüm aziz şehitlerimizin ruhlarını şâd etmek ve 1915 Çanakkale Muharebelerinde şehitlerimizin hayatları pahasına kazandığımız zaferi anmak üzere bu törene davetlidirler” çağrısında bulunulmuştu.

Törene Büyükelçi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katılacak.

 

 

 

 

Exit mobile version