Site icon Londra Gazete

İsmail Beşikçi Londra’da konuşacak

ismail besikci web

Türkiye’nin yazdıkları yüzünden en uzun süre cezaevinde kalan aydınlarından birisi olan Sosyolog Dr İsmail Beşikçi, İngiliz Parlamentosu’nda düzenlenecek bir toplantıya katılmak üzere Londra’ya geliyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin (CEFTUS) davetlisi olarak İngiltere’ye gelecek olan 7 Nisan’da ‘Doğu’nun tahribatı ve Kürdistan’ konulu bir konferans verecek.

İşçi Partili İslington North bölgesi Milletvekili Jeremy Corbyn’in ev sahipliğini ve moderatörlüğünü üstleneceği toplantı Beşikçi’nin az sayıdaki yurtdışı toplantılarından birisi olma özelliğine sahip. Daha önce İsveç ve Fransa’da toplantılara katılan Beşikçi, Türkiye’de zamanının önemli bir bölümünü konferanslar vererek geçiriyor.

Türkiye Kürtleri ve hakları üzerine çalışmaları iletanınan Dr İsmail Beşikçi, Kürtler üzerine yazıları yüzünden çeşitli soruşturmalara ve davalara maruz kalmış, yaklaşık 17 yılını hapiste geçirmişti. Türkiye’de ifade özgürlüğünün sembolleri arasında giren tanınmış sosyolog, 1987’de Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti. 75 yaşındaki Beşikçi’nin toplam 36 kitabından 32’si Türkiye’de çeşitli dönemlerde yasaklanmıştı.

CEFTUS’tan yapılan açıklamada, 7 Nisan’da yapılacak toplantının 19.00-20.30 saatleri arasında Britanya Parlementosu’nun 9 numaralı komite odasında gerçekleştirileceği belirtilerek, toplantıya katılmak isteyenlerin centreforturkey@gmail.com mail adresinden kayıt yaptırmaları çağrısında bulunuldu.

Exit mobile version