Site icon Londra Gazete

Alevi Sekretaryası birinci senelik toplantısını gerçekleştirdi

h1p-1

Londra’da geçtiğimiz sene kurulan ve Türkiye ve İngiltere başta olmak üzere dünyada Alevilerin demokratik, politik, mesleki ve özel yaşamlarına dair kaideleri ele alan ve koruyan Britanya Alevi Sekretaryası, birinci senelik toplantısını İngiliz Parlamentosunda düzenledi.

Konuşmacılar arasında CHP Milletvekilleri Şafak Pavey, Zeynep Altıok ve Ali Haydar Hakverdi, HDP Milletvekili Müslüm Doğan, Alevi Sekretaryası Başkanı İşçi Partili Milletvekili Joan Ryan ve aynı partiden David Lammy ve Catherine West gibi isimler yer aldı.

Açılış konuşmasını ve panelin moderatörlüğünü üstlenen Joan Ryan, yaptığı konuşmada Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükmünü süren otoriter yaklaşım rejimi eleştirirken, eşitliğin dini/dogmatik eril otorite tarafından çürütülmeye çalışıldığını belirtti. Devlet baskısı ve IŞİD’in Türkiye üzerindeki tehdidinin Türkiye üzerinde yükselmesinin büyük gündem konuları olduğunu belirten Ryan, Alevi Sekretaryasının geçtiğimiz bir sene içerisinde büyük çalışmalara imza attığını belirterek çalışma arkadaşlarını tebrik etti.

Gecede söz alan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Alevi Sekretaryasının İngiltere’de olduğu kadar Türkiye için de büyük önemi olduğunu belirterek, Alevilerin seslerinin Türkiye demokrasisinde büyük rol oynadığını belirtti.

Söz alan CHP Milletvekili Zeynep Altıok ise Türkiye’nin geçtiği bu süreçte ilim, sanat, birlik beraberlik ve aklın çok önemli olduğunu belirterek Alevi Sekretaryasının birinci sene toplantısında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Exit mobile version