Site icon Londra Gazete

HDP London sayfası o saldırıyı kınadı

h2p-2

KENDİLERİNİ “Apocu Gençler” olarak tanımlayan bir grubun Yunus Emre Kültür Merkezine gerçekleştirdiği saldırı HDP London Facebook sayfası yönetimi tarafından da kınandı.

Türkiye’deki siyasi gelişmelere tepki gösteren bir grup eylemci geçtiğimiz hafta Londra’da faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür Merkezine saldırmıştı. Saldırı görüntülerinin HDP London adlı sayfada yayınlanmasının ardından gazetemizde çıkan haberin ardından sayfa yönetimi Londra Gazete’ye yazılı bir açıklama yaptı. HDP London adlı Facebook sayfasının bir takım kişiler tarafından ele geçirildiğini ve parti çizgisi dışında paylaşımlar yapıldığını ifade eden yönetim, Facebook ile yaptıkları görüşmelerin ardından sayfa yönetiminin yeniden kendilerine geçtiğini, ırkçı ve nefret söylemi içeren tüm paylaşımların sayfadan temizlendiğini belirtti.

FAŞİST IRKÇI SÖYLEMLER KABUL EDİLEMEZ

HDP London yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Sayfamızda paylaşılan son birkaç haftadır ırkçı paylaşımlar tamamıyla bizim dışımızda olduğunu belirtmek isteriz. Hepimizin bildiği gibi sanal alemde sayfa Hack’leme yoğun bir şekilde olup, bunun normal hale dönmesi için de yoğun bir Facebook yazışmaları gerekiyor. Sayfamız şu anda tamamıyla bizim kontrolümüzde olup paylaşılan faşist ırkçı söylemleri katiyen kabul etmediğimizi belirtmek isterim. Ayrıca halkların kardeşliğine dair yapılan saldırıları nefretle kınadığımızı belirtmek isterim. Bizim söylemimiz her zaman “Yaşasın Türkiye halklarının kardeşliği” olmuştur ve de bu söylemin devam edeceğini de arz ederiz.”

Exit mobile version